Autor:
Vekas (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 12 iulie 2006
Ingrediente
(pentru 12 portii)1 pachet de foitaj pentru placinta,300gr. zmeura, 2albusuri, 300gr. zahar,1lingura suc de lamaie,300ml. frisca,100gr. zmeura pentru ornat,200ml. frisca pentru ornat
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se lasa aluatul de foitaj sa se decongeleze. Zmeura se curata si se spala. Se poate folosi orice fruct de sezon.Se pune zmeura intr-un bol, se presara cu jumatate din cantitatea de zahar si se lasa la rece 30min. Se bat albusurile spuma, se adauga restul de zahar si zeama de lamaie.Cand spuma este foarte tare , se adauga fructele ,se continua baterea pana se topeste tot zaharul.Se pun la rece.Se imparte aluatul in doua. Foile se coc separat in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, 15-20min.Se intinde spuma pe una din foi. Cealalta foaie se taie in patrate cu latura de 5-6cm.. Acestea se pun peste spuma in ordinea in care au fost taiate si se lasa la rece o ora.Apoi se taie pe urmele patratelor si se orneaza cu zmeura si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu zmeura "Mona"" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate