Placinta cu zmeura "Mona"

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 12 portii)1 pachet de foitaj pentru placinta
  • 300gr. zmeura
  • 2albusuri
  • 300gr. zahar
  • 1lingura suc de lamaie
  • 300ml. frisca
  • 100gr. zmeura pentru ornat
  • 200ml. frisca pentru ornat;

Mod de preparare

Se lasa aluatul de foitaj sa se decongeleze. Zmeura se curata si se spala. Se poate folosi orice fruct de sezon.Se pune zmeura intr-un bol, se presara cu jumatate din cantitatea de zahar si se lasa la rece 30min. Se bat albusurile spuma, se adauga restul de zahar si zeama de lamaie.Cand spuma este foarte tare , se adauga fructele ,se continua baterea pana se topeste tot zaharul.Se pun la rece.Se imparte aluatul in doua. Foile se coc separat in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, 15-20min.Se intinde spuma pe una din foi. Cealalta foaie se taie in patrate cu latura de 5-6cm.. Acestea se pun peste spuma in ordinea in care au fost taiate si se lasa la rece o ora.Apoi se taie pe urmele patratelor si se orneaza cu zmeura si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise