PLACINTA CU ZMEURA

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
PLACINTA CU ZMEURA

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 2 mere verzi
  • 400 g zmeura
  • 125 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • Scortisoara/ nucsoara/Cardamom
  • Aluat:
  • 470 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri malai
  • 2 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sare, vanilie
  • 150 g unt
  • 230 ml lapte

Mod de preparare

Fructele se amesteca cu zaharul, faina si condimentele si se pun in cescute de cafea sau in tava

Aluatul se face astfel: untul se freaca cu zaharul bine, apoi se adauga oul, laptele, ,malaiul si faina

Peste fructe se toarna din loc in loc cate o lingura de aluat fara sa se acopere fructele si se gaba la cuptor

Se poate orna cu suc de fructe si frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise