autor:

gratziela

» » Aperitive

Placinta de cartofi fara aluat

Autor: gratziela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gratziela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
-1 morcov mediu, -1 radacina patrunjel sau pastarnac (eu prefer pastarnacul, este mai parfumat si mai putin fibros), -½ telina medie, -1 ceapa alba, -1 ceapa rosie (se poate pune un singur fel de ceapa), -½ ardei gras rosu, -½ ardei gras verde, -1 kg cartofi, -5 oua, -2 linguri cu varf de faina, -branza ( eu am pus felii de branza topita), -sare, piper, -marar si patrunjel verde, -cimbru, -curry (optional), -parprica dulce (pentru culoare), -3-4 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

4 voturi

Mod de preparare

-am spalat si curatat legumele,

-am ras pe razatoarea cu ochiuri mari radacinoasele (morcovul, pastarnacul si telina), am taiat marunt ceapa si le-am rasturnat cu putina sare si piper intr-o tigaie cu ulei pe care am pus-o la incins pe foc cu 5 minute inainte, si le-am lasat sa se inmoaie in uleiul incins cam 10 minute, dupa care le-am rasturnat intr-un vas; legumele usor rumenite le-am scos cu o paleta cu gauri pentru a ramane ulei in tigaie

-am taiat cubulete cartofii si i-am pus la rumenit in tigaie; daca mai este nevoie se mai poate pune putin ulei; am condimentat cu paprica dulce, curry, cimbru, tarhon, sare si piper si am lasat sa se rumeneasca foarte putin;

-cartofii nu trebuie sa fie prea moi, se vor coace la cuptor, dar la prajit am pus cativa catei de usturoi tocati feliute (optional)

-am rasturnat cartofii in vasul cu radacinoasele si am condimentat cu verdeata tocata marunt

- am spalat ouale ,le-am separat de coaja si le-am rasturnat in vasul cu compozitia

-am completat compozitia cu 2 linguri cu varf de faina si am amestecat bine

-am rastunat-o intr-un vas pe care l-am uns cu ulei si tapetat cu griş

-deasupra am asezat felii de branza topita (se poate pune cascaval ras sau cas)

-am ornat cu cubulete de ardei gras rosu si verde, marar si patrunjel

-Am incins cuptorul la 180ºC (mediu la gaze) si am copt placinta 50 minute



In final a iesit minunata, si se poate servi atat calda cat si rece.

Ca garnitura am servit salata de ghebe murate. Am sa va povestesc si despre aceasta salata care este atat de buna incat o poti servi ca atare, fara nimic prin preajma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi fara aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata aperitiv

Salata aperitiv

Se curata, spala, fierb pastaile. Se scurg intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au racit, se mixeaza,

2 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Chicken fingers

Chicken fingers

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    jojo (Bucatar sef):

    Am gatit placinta si-mi pare rau ca nu am reusit sa-i fac poze. A iesit minunata! Felicitari si la mai multe!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Delicioasa...

  • gratziela

    gratziela (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Cu multa dragoste va invit la o felie de placinta, si nu numai

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Foarte sanatos.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Ce buna trebuie sa fie.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      yami yami...imi dai si mie o portie?:) Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

4 voturi

Ingrediente

  • -1 morcov mediu
  • -1 radacina patrunjel sau pastarnac (eu prefer pastarnacul
  • este mai parfumat si mai putin fibros)
  • telina medie
  • -1 ceapa alba
  • -1 ceapa rosie (se poate pune un singur fel de ceapa)
  • -½ ardei gras rosu
  • -½ ardei gras verde
  • -1 kg cartofi
  • -5 oua
  • -2 linguri cu varf de faina
  • -branza ( eu am pus felii de branza topita)
  • -sare
  • piper
  • -marar si patrunjel verde
  • -cimbru
  • -curry (optional)
  • -parprica dulce (pentru culoare)
  • -3-4 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de gratziela
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin

36 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Am spalat toate legumele. Am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime. Dovlecelul

11 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tort de mere cu aluat de clătite

Tort de mere cu aluat de clătite

Am pregătit merele ca la plăcinta de mere: - am spălat merele, le-am curăţat de coajă, -

6 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pane-uri de ciuperci umplute