Placinta de clatite cu mere si ricotta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta de clatite cu mere si ricotta

Ingrediente

  • 6-8 clatite
  • 600 gr mere Golden
  • 250 gr branza ricotta
  • 100 gr stafide
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 5-6 linguri cu miere de albine
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru presarat deasupra

Mod de preparare

1. Preparam clatitele din urmatoarele ingrediente: 250 ml lapte, 100 gr faina, 25 gr unt topit, un praf de sare si un ou.

2. Curatam merele de coaja si de casuta samburilor, apoi le taiem felii groase de aproximativ jumatate de centimetru.

3. Punem intr-o cratita pe foc merele taiate felii, zeama de portocala si stafidele. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie usor.

4. Intre timp, amestecam intr-un vas ricotta, untul topit, mierea, ouale, esenta de vanilie si coaja rasa de portocala, apoi incorporam merele calite.

5. Ungem cu unt un vas termorezistent cu diametrul aproximativ egal cu cel al clatitelor. Asezam o clatita pe fundul vasului si peste clatita cateva linguri din umplutura cu mere. Asezam peste umplutura alta clatita si deasupra clatitei alte linguri cu umplutura si tot asa pana epuizam toate clatitele si toata umplutura. Deasupra trebuie sa ramana o clatita fara umplutura. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

6. Servim placinta calda sau rece, presarata cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura