Ingrediente
6-8 clatite, 600 gr mere Golden, 250 gr branza ricotta, 100 gr stafide, 50 gr unt, 2 oua, 5-6 linguri cu miere de albine, sucul de la o portocala, coaja rasa de la o portocala, 1 lingura esenta de vanilie, zahar pudra pentru presarat deasupra
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
10 voturi
Mod de preparare
2. Curatam merele de coaja si de casuta samburilor, apoi le taiem felii groase de aproximativ jumatate de centimetru.
3. Punem intr-o cratita pe foc merele taiate felii, zeama de portocala si stafidele. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie usor.
4. Intre timp, amestecam intr-un vas ricotta, untul topit, mierea, ouale, esenta de vanilie si coaja rasa de portocala, apoi incorporam merele calite.
5. Ungem cu unt un vas termorezistent cu diametrul aproximativ egal cu cel al clatitelor. Asezam o clatita pe fundul vasului si peste clatita cateva linguri din umplutura cu mere. Asezam peste umplutura alta clatita si deasupra clatitei alte linguri cu umplutura si tot asa pana epuizam toate clatitele si toata umplutura. Deasupra trebuie sa ramana o clatita fara umplutura. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
6. Servim placinta calda sau rece, presarata cu zahar pudra.
Pofta buna!
Elena Corb , 24 septembrie 2014
SINT FFFOARTE BUNE CLATITELE,,MULTUMIM DE RETETA
Sidy (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2014
Tare buna trebuie sa fie asa cu mere si branzica.... Lasa ca merge si cu branza de vaci ! Asta e buna cand iti raman cateva clatite.
Toncean Sidonia , 18 septembrie 2014
Lasa ca merge si cu branza de vaci ! Asra e buna cand iti raman cateva clatite.....
Viorel Vio , 22 august 2014
Spune-i, domnule, URDA, ce atata ricotta!