Pentru aluat:Bati bine ouale,adaugi zaharul si bati spuma.Torni treptat uleiul si laptele,dupa care pui faina amestecata cu praful de copt si sare.Framanti aluatul si il lasi deoparte cat timp pregatesti umplutura.
Pentru umplutura:cureti dovleacul de coaja,dai miezul prin razatoarea mare,apoi il amesteci cu zaharul si il calesti intr-o cratita pana se inmoaie,iar dupa ce ai stins focul adaugi scortisoara.
Imparti aluatul in jumatate si intinzi 2 foi.Torni intr-o tava de aragaz putin ulei,o tapetezi cu pesmet si asezi o foaie de aluat,intinzi umplutura si o acoperi cu cea de a 2a foaie de aluat,apoi dai placinta la cuptor,la foc potrivit pana se rumeneste.
De data asta am ales sa schimb prezentarea placintei si am facut cantitate dubla de aluat si am intins foi subtiri peste care am pus umplutura,le-am rulat si le-am asezat intr-o tava de pizza in forma de cerc(si mini placinte, melcisori,cum le spun eu ,pusi in tava normala).Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii