Placinta de dovlecel cu malai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de dovlecei rasi
  • 1 lingurita de sare
  • 3-4 cepe uscate tocate marunt
  • 250 gr branza feta
  • 1/2 ceasca malai
  • 2 oua
  • piper din belsug
  • 1 lingurita de menta tocata
  • 1/3 ceasca ulei
  • pt crusta:
  • 1+ 1/2 ceasca lapte
  • 2 oua

Mod de preparare

Dovlecelul ras se amesteca cu sare si se lasa 30 minute intr-o sita sa se scurga bine.

Cuptorul se incalzeste la 200 grade.

Dovlecelul ras se scurge bine ( in mana ) de zeama si se pune intr-un castron. Se adauga: ceapa,branza,malaiul, piperul,menta,ouale, ulei si se amesteca bine, bine.

Se unge cu ulei o tava (25/35cm).

Se pune compozitia in tava si se coace 10-15 minute.

Ouale si laptele se bat bine si se pune compozitia peste placinta putin coapta. Se scade temperatura cuptorului la 180 grade ( sau 160 la aer) si se lasa sa se coaca inca 35-40 minute pana se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise