Se rad gutuile si se amesteca cu putina zeama de lamaie si cu 200 g zahar.
Se pregateste aluatul: uleiul se incalzeste pe foc si se adauga untul, sarea, 100 g zahar si se amesteca cu apa minerala si oul.
Faina se adauga cat sa iasa o coca nu foarte tare, potrivita si se amesteca in faina si praful de copt.
Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi.
Prima foaie se asaza in tava unsa si tapetata, se adauga putin pesmet si umplutura (nu am calit gutuile, ci le-am stors de zeama), se presara si scortisoara.
Se asaza si a doua foaie si se inteapa cu furculita.
Se da la cuptor la foc potrivit cca 35 min si cand s-a rumenit o stropim cu zeama stoarsa de la gutui.
Este o prajitura aromata si cu foi sfaramicioase.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii