Ingrediente
3 - 4 gutui (1,5 kg), 300 g zahar, 150 ml ulei+50g unt, 100 ml apa mineralasau sifon, 400 g faina, 1 ou, 1 praf de sare, scortisoara, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 plic praf de copt
Dificultate: Medie | Timp: 1h 35 min
49 voturi
Mod de preparare
Se pregateste aluatul: uleiul se incalzeste pe foc si se adauga untul, sarea, 100 g zahar si se amesteca cu apa minerala si oul.
Faina se adauga cat sa iasa o coca nu foarte tare, potrivita si se amesteca in faina si praful de copt.
Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi.
Prima foaie se asaza in tava unsa si tapetata, se adauga putin pesmet si umplutura (nu am calit gutuile, ci le-am stors de zeama), se presara si scortisoara.
Se asaza si a doua foaie si se inteapa cu furculita.
Se da la cuptor la foc potrivit cca 35 min si cand s-a rumenit o stropim cu zeama stoarsa de la gutui.
Este o prajitura aromata si cu foi sfaramicioase.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010
Lumi, cred ca tare buna, mai ales cu gutui!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010
Excelenta...O idee excelenta...
IONELA (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009
nici eu nu stiam ca se fac prajituri cu gutui dar cred ca sunt bune mai ales ca romanul este inventiv poate face orice am sa incerc si eu
mac myra (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009
Interesanta reteta,chiar aam niste gutui si nu stiam ce sa fac cu ele.Trebuie sa iasa buna tare.
lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009
Nu, nu e aluatul de choux a la creme!Trebuia sa explic mai bine: uleiul incalzit se amesteca cu celelalte ingrediente intr-un castron(nu pe foc)
anca (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009
sa stii ca o sa o fac sambata ,nu sdtiam ca putem face prajituri cu gutui eu le coc in cuptor si le mananc cu un pic de zahar si scortisoara (reteta de la mama!!!!) o sa fac si poze (nici aluatul nu mi e cunoscut,seamana un pic cu aluatul de choux à la creme ,dar trebuie sa fie bun!