Placinta de gutui

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Placinta de gutui

Ingrediente

  • 3 - 4 gutui (1,5 kg)
  • 300 g zahar
  • 150 ml ulei+50g unt
  • 100 ml apa mineralasau sifon
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se rad gutuile si se amesteca cu putina zeama de lamaie si cu 200 g zahar.

Se pregateste aluatul: uleiul se incalzeste pe foc si se adauga untul, sarea, 100 g zahar si se amesteca cu apa minerala si oul.

Faina se adauga cat sa iasa o coca nu foarte tare, potrivita si se amesteca in faina si praful de copt.

Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi.

Prima foaie se asaza in tava unsa si tapetata, se adauga putin pesmet si umplutura (nu am calit gutuile, ci le-am stors de zeama), se presara si scortisoara.

Se asaza si a doua foaie si se inteapa cu furculita.

Se da la cuptor la foc potrivit cca 35 min si cand s-a rumenit o stropim cu zeama stoarsa de la gutui.

Este o prajitura aromata si cu foi sfaramicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor