Placinta de post cu mere

Reteta de placinta de post cu mere. Placinta de post cu mere si aluat cu ulei si otet. Placinta de post cu mere reteta simpla, delicioasa si economica. Retete de post cu mere.

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Placinta de post cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 8 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet
  • o jumatate de lingurita de sare
  • Pentru uns:
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 1,5 kg de mere
  • 150-200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • Decor:
  • zahar pudra cu vanilie

Mod de preparare

Reteta de placinta de post cu mere este foarte simplu si usor de facut, cu ingrediente la indemana tuturor. V-o recomand din suflet, este delicioasa si economica.

Preparare placinta de post cu mere.

Intai preparati aluatul. Intr-un bol cerneti faina, adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie tare dar nici moale, mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita.

Impartiti aluatul in 8 bile, de aproximativ 110 g/una. Ungeti o farfurie intinsa cu ulei si intindeti fiecare bila in forma de turtita. Asezati-le pe farfurie si ungeti-le pe fiecare cu ulei, astfel incat sa nu se lipeasca intre ele. Lasati-le sa se odihneasca 30 de minute la temperatura camerei.

Intre timp dati merele pe razatoare si amestecati-le zu zaharul si vanilia. Pueti-le la scurs intr-o sita.

Intoarceti turtitele din farfurie si incepeti cu cea pe care ati asezat-o prima. Ungeti blatul de lucru cu ulei si intindeti din fiecare turtita cate o foaie subtire, tragand din mijloc catre margini. Veti vedea ca este simplu, aluatul se lucreaza foarte usor.

Distribuiti din merele rase pe toata suprafata foii, rulati si dati-i forma de melc.

La fel procedati cu toate turtitele si, cand ati terminat, asezati-le intr-o tava unsa cu ulei.

Pensulati melcii cu suc de la mere si putin ulei.

Coaceti placinta de post cu mere 40-45 de minute, la 180 de grade C, cuptor praincalzit sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Lasti-o sa se racoreasca putin si presarati deasupra zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise