autor:

Vacariu_Fabiana

» » Retete de post

Placinta de post la tigaie

Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 600-650 grame faina alba tip 000, 25 grame drojdie, 350-400 ml apa calduta, sare, 1 lingurita zahar, si putin ulei, , Pentru umplutura:, 1 varza medie, piper, sare, cimbru, ulei pentru uns tigaia

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se înmoaie drojdia cu o linguriţă cu zahăr şi puţină apa caldă (nu fierbinte!). Se lasă să stea puţin la cald. Într-un lighenaş se pune un pumn cu făină cernută, se amestecă bine cu drojdia muiată, adăugând încă puţină apă caldă, cât să iasă o plămădeala suficient de moale. Se bate până începe să facă băşici, se presară cu puţină făină, se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la cald, să crească.



Dacă s-a umflat destul, se toarnă peste făina cernută în prealabil într-un lighean mare, se adaugă uleiul şi, în timpul frământării, treptat, se toarnă apa călduţă. Trebuie să rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mână.



Se presară aluatul cu făină, se lasă, acoperit, să mai crească, apoi se tăie din el bucăţi din care se modelează painici mici pe care mai apoi le veti intinde.



Varza o tocam marunt apoi o calip putin impreuna cu condimentele si mirodeniile alese. Cand este gata o dam putin deoparte sa se raceasca.



Dupa ce varza s-a racit, painicile mici le intindem cu un sucitor si le umplem cu varza ( si/sau dulceata). O tigaie o punem la foc si o ungem cu putin ulei ca sa nu se lipeasca placinta.



Se servesc calde, reci, la micul dejun sau la cina!



Se pot umple si cu branza sau alte alimente preferate!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de post la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Vinete in stil sardinian

Vinete in stil sardinian

Vinetele se spala, se sterg cu un servet si se taie rondele. Dupa ce ati terminat de taiat vinetele,

15 voturi    18 comentarii
1h
Retete de post
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    delicioase..eu le am umplut cu dulceata de cirese si le am copt in ceaun fara ulei fara nimic,am lasat ceunul la incins bine si dupa am pus placintelele,iar cand le am scos am pus peste ele fierbinti zahar pudra vanilat:))))

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vacariu_Fabiana

    Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2014

    mmm cred ca sunt delicioase si cu zahar vanilinat deasupra , am sa incerc :) multumesc pentru sfat :)

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2014

    simple si delicioase mai ales cu gem...

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600-650 grame faina alba tip 000
  • 25 grame drojdie
  • 350-400 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • si putin ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 varza medie
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • ulei pentru uns tigaia

Raporteaza reteta

Retete
de Vacariu_Fabiana
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se inlatura cozile si se curata primul invelis. Muschiuletul, cascavalul

15 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Panda

Prajitura Panda

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)

mmm cred ca sunt delicioase si cu zahar vanilinat deasupra , am sa incerc :) multumesc pentru sfat :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Braduti