Placinta de post la tigaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta de post la tigaie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600-650 grame faina alba tip 000
  • 25 grame drojdie
  • 350-400 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • si putin ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 varza medie
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • ulei pentru uns tigaia

Mod de preparare

Se înmoaie drojdia cu o linguriţă cu zahăr şi puţină apa caldă (nu fierbinte!). Se lasă să stea puţin la cald. Într-un lighenaş se pune un pumn cu făină cernută, se amestecă bine cu drojdia muiată, adăugând încă puţină apă caldă, cât să iasă o plămădeala suficient de moale. Se bate până începe să facă băşici, se presară cu puţină făină, se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la cald, să crească.

Dacă s-a umflat destul, se toarnă peste făina cernută în prealabil într-un lighean mare, se adaugă uleiul şi, în timpul frământării, treptat, se toarnă apa călduţă. Trebuie să rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mână.

Se presară aluatul cu făină, se lasă, acoperit, să mai crească, apoi se tăie din el bucăţi din care se modelează painici mici pe care mai apoi le veti intinde.

Varza o tocam marunt apoi o calip putin impreuna cu condimentele si mirodeniile alese. Cand este gata o dam putin deoparte sa se raceasca.

Dupa ce varza s-a racit, painicile mici le intindem cu un sucitor si le umplem cu varza ( si/sau dulceata). O tigaie o punem la foc si o ungem cu putin ulei ca sa nu se lipeasca placinta.

Se servesc calde, reci, la micul dejun sau la cina!

Se pot umple si cu branza sau alte alimente preferate!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure