Ingrediente
Pentru aluat:, , 600-650 grame faina alba tip 000, 25 grame drojdie, 350-400 ml apa calduta, sare, 1 lingurita zahar, si putin ulei, , Pentru umplutura:, 1 varza medie, piper, sare, cimbru, ulei pentru uns tigaia
Dificultate: Medie | Timp: 2h
2 voturi
Mod de preparare
Dacă s-a umflat destul, se toarnă peste făina cernută în prealabil într-un lighean mare, se adaugă uleiul şi, în timpul frământării, treptat, se toarnă apa călduţă. Trebuie să rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mână.
Se presară aluatul cu făină, se lasă, acoperit, să mai crească, apoi se tăie din el bucăţi din care se modelează painici mici pe care mai apoi le veti intinde.
Varza o tocam marunt apoi o calip putin impreuna cu condimentele si mirodeniile alese. Cand este gata o dam putin deoparte sa se raceasca.
Dupa ce varza s-a racit, painicile mici le intindem cu un sucitor si le umplem cu varza ( si/sau dulceata). O tigaie o punem la foc si o ungem cu putin ulei ca sa nu se lipeasca placinta.
Se servesc calde, reci, la micul dejun sau la cina!
Se pot umple si cu branza sau alte alimente preferate!
Pofta buna!