Placinta de primavara cu somn

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta de primavara cu somn

Ingrediente

  • 600 gr cartofi, decojiti
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 fire de ceapa verde, tocata
  • 300 gr spanac inghetat, decongelat
  • sare si piper negru
  • 3 oua
  • sare cu ierburi aromate
  • 300 gr file de somn, fara oase, taiat in bucatele
  • 200 gr iaurt
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 buchetel de patrunjel proaspat, tocat
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Fierbe cartofii in apa cu sare si scurge-i, paseaza-i apoi amesteca-i cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie.

Incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si caleste ceapa verde, 5-6 minute, pana cand se inmoaie.Adauga spanacul, asezoneaza cu sare si piper, amesteca, apoi ia tigaia de pe foc.

Imparte amestecul cu spanac in 3 vase termorezistente individuale.Fa o gaura in centrul fiecaruia si sparge in locul facut cate 1 ou. Presara oul cu sare cu ierburi aromate. Aseaza peste ou si spanac bucati de peste, cate 100 gr/portie.Sareaza bucatile de peste, dupa gust.Intr-un vas, amesteca iaurtul cu amidonul alimentar, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Toarna iaurtul peste peste, impartind-ul in mod egal. Imparte peste cele 3 portii piureul de cartofi.

Da placintelele la copt 30-35 minute, pana cand cartofii s-au rumenit, iar sosul din placintele fierbe.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise