autor:

Florenta Dinu

» » Aperitive

Placinta de pui (kotopita)

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2012

Ingrediente
un pui(4-5 pulpe),o ceapa, frunza de dafin,500 g foi de placinta,2 linguri de unt, linguri faina,2 oua,200 g de branza,o legatura verdeata(marar sau patrunjel),unt topit,sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Fierbeti puiul curatat cu ceapa,foaia de dafin si sarea;lasati-l sa se raceasca,eliminati pielea,dezosati-l si tocati-l marunt cu cutitul.
Faceti un sos alb cu unt,faina si 2 cesti din supa de pui proaspat obtinuta;sarati si piperati.Cand sosul s-a racit,adaugati carnea,ouale batute,branza si verdeata tocata.
Ungeti o tava cu untul topit,puneti jumatate din foi,stropindu-le pe fiecare cu unt topit,asezati umplutura,nivelati,puneti restul de foi,tot asa unse.
Dati la cuptor,la foc moderat,circa 45 de grade.
Puteti sa faceti si un antreu,care se numeste kayanos,astfel:luati jumatate de kg de rosii,eliminati semintele si pielita,taiati-le bucati mici,caliti-le in ulei de masline,turnati deasupra 6 oua batute,cand este aproape gata presarati telemea rasa.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de pui (kotopita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Se spala bine dovleceii apoi se sterg si se taie in doua,pe lung,apoi se scobesc de miez cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Drob cu ficat de pui

Drob cu ficat de pui

Ficatul se spala bine in apa rece ,se curata de impuritati,se pune pe urma la fiert in apa clocotita

26 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

    In fond ai pregatit o budinca cu foi -dar este minunata.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

    Delicioasa!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • un pui(4-5 pulpe),o ceapa, frunza de dafin,500 g foi de placinta,2 linguri de unt, linguri faina,2 oua,200 g de branza,o legatura verdeata(marar sau patrunjel),unt topit,sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

kok miori (Chef de cuisine)

In fond ai pregatit o budinca cu foi -dar este minunata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada din carne tocata