autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta de Spanac cu Praz si Lactate

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
Foi de placinta din comert (1 pachet), 450 gr. spanac fiert (sau o punga de spanac congelat), 250 ml iaurt, 2 fire de praz, putin ulei, 4 oua, 300 gr. branza telemea/feta (sau amestec de branza de vaci cu telemea/feta), sare, piper, cimbru, 2-3 linguri de gris. O bucatica de unt pentru uns tava, smantana si ou pentru uns pe deasupra si o bucatica de cascaval pentru ras deasupra placintei.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Umplutura : Spanacul curatat si spalat se fierbe putin (3 min), se scurge bine si se toaca; Cele 2 fire de praz curatate si spalate se taie rondele subtiri si se inabusa putin in ulei incins, pana se inmoaie. Peste prazul inabusit si racorit se pune spanacul, iaurtul, galbenusurile de ou, cele 2-3 linguri de gris, telemeaua rasa mare sau feta zdrobita cu furculita, sare, piper (suficient), cimbru uscat cam 1 lingurita; se amesteca bine toate ingredientele, apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor in compozitie.

Foile de placinta se desfac, se aseaza una cate una intr-o tava de copt, unsa cu unt, si se unge fiecare cu ulei(cu pensula); foile de la jumatate de pachet. Se toarna umplutura, se netezeste si peste ea se aseaza restul de foi, tot una cate una unse cu ulei. Ultima foaie, cea de deasupra placintei, e bine sa fie intreaga. Se unge cu smantana batuta cu ou si se rade deasupra putin cascaval pentru un aspect frumos. Se taie patrate(portii) cu un cutit bine ascutit. Puteti sa o taiati inainte de a rade cascavalul. Asta e o operatie dificila, care cere rabdare si atentie pentru ca umplutura e moale. Eu pun si cateva aschii de unt deasupra placintei, din loc in loc. Se da la cuptor cam 1/2 ora si se scoate cand s-a rumenit frumos. E buna si tine cateva zile la frigider. O puteti servi simpla, putand inlocui un fel de mancare, sau ca aperitiv la o masa festiva. Scoasa din frigider se poate incalzi la cuptorul cu microunde si isi pastreaza gustul bun.
(In loc de foi de placinta din comert puteti folosi si un aluat de casa cu ulei.)
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de Spanac cu Praz si Lactate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Ananas ...arici

Ananas ...arici

Casul se taie cubulete mai mari. In ananas se infig scobitori in care montati pe rand toate preparatele

3 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Foi de placinta din comert (1 pachet)
  • 450 gr. spanac fiert (sau o punga de spanac congelat)
  • 250 ml iaurt
  • 2 fire de praz
  • putin ulei
  • 4 oua
  • 300 gr. branza telemea/feta (sau amestec de branza de vaci cu telemea/feta)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 linguri de gris. O bucatica de unt pentru uns tava
  • smantana si ou pentru uns pe deasupra si o bucatica de cascaval pentru ras deasupra placintei.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chec aperitiv cu mix de legume