autor:

valentina ionita

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Placinta dobrogeana cu dovleac

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
Puteti folosi foi de placinta din comert sau sa preparati foile acasa., , Pentru aluat :, o cana apa calda, jumatate cana cu ulei, un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile, La umplutura aveti doua posibilitati:, , 1.puteti folosi doar dovleac crud si zahar dupa gust, 2.puteti folosi dovleac crud ,scortisoara ,miez de nuca si zahar dupa gust., Eu de aceasta data am folosit-o pe cea de a doua…, La noi in Dobrogea dovleacul se foloseste in stare cruda.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si aluatul pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa curata.Se intinde aluatul in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.
Dovleacul se curata de coaja,de seminte si se rade pe razatoarea mare direct pe foaie in functie de cat de generoasa doriti sa fie umplutura.Se foloseste la o placinta generoasa cca 1,5-2 kg dovleac.Deasupra se presara scortisoara ,miez de nuca taiat marunt , zahar dupa gust si se ruleaza la jumatate cu fata de masa,iar apoi se continua rularea usor, din nou si se pune in tava unsa cu ulei foarte bine. Dupa ce se aseaza in tava se ung sulurile de placinta cu putin ulei.
Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta dobrogeana cu dovleac

Placinta dobrogeana cu dovleac

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri

12 voturi    1 comentariu
2h
Retete de post
Cupcakes cu frosting de piure de castane

Cupcakes cu frosting de piure de castane

Briose: Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate (faina,

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Pregatesc si eu varianta dobrogeana,deoarece si eu sunt din dobrogea (dovleacul razuit crud si zahar pe deasupra),imi place la nebunie.

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

    va multumesc tuturor...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

    O sa incerc reteta ta Letitia adauga un comentariu...

  • Fara foto

    Sergiu Oanes , 29 noiembrie 2013

    Asa faci si cu prajitura cu mere ?!

    • Fara foto

      Calburean Letitia , 28 noiembrie 2013

      eu o fac mereu desi sunt ardeleanca,dar fac turta in casa ca o foaie de taietei fara ou(doar cu apa faina sare)o intind f,subtire si presar la fel ca tine dovleac sau mere sau brinza....e f.buna.Singura conditie este ca atunci cind o scoti fierbinte din cuptor sa o stropesti cu putina apa rece si sa o acoperi imediat cu o hirtie si un servetel sa se abureasca,altfel ramine cam tare.Ramine bine acoperita pina se raceste.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      O recomand cu tot dragul...

    • Fara foto

      Anisoara Goleanu , 28 noiembrie 2013

      Placinta dobrogeana e buna in toata tara!O voi prepara si eu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      O sa-ti placa in mod siguradauga un comentariu...

    • Fara foto

      Mikaela Ionascu , 27 noiembrie 2013

      hmmm o sa fac si eu..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      da , intr-adevar este mult mai gustoasa cu dovleacul crud...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      multumesc mult tuturor pt aprecieri si sfaturi ...ma bucur ca va place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      va multumesc ...

    • Fara foto

      Monica Enache , 27 noiembrie 2013

      bun bun de tot

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Imi place

    • Fara foto

      Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

      Imi place

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      interesant cu dovleacul crud, cred ca isi pastreaza mai bine aroma.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      De mancat am mancat, acum , datorita tie, voi st si cum sa o fac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

      Multumesc mult Alice 85 ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Va multumesc tuturor... Draga Aurora foile de placinta din comert se folosesc asa cum sunt ele,nu se mai intind,oricum ele sunt foarte subtiri...,doar ca trebuie sa le stropesti cu putin ulei inainte de a rade dovleacul,in rest se ruleaza si se aseaza in tava unsa bine cu ulei...

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Am o intrebare, Valentina: daca folosesc foi cumparate (foetaj), le las la grosimea la care sunt, sau le intind cu sucitorul cat se poate de subtire cum spui tu ?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Foarte bine arata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Delicioasa

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      oau, e placinta mea favorita!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi foi de placinta din comert sau sa preparati foile acasa.
  • Pentru aluat :
  • o cana apa calda
  • jumatate cana cu ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
  • La umplutura aveti doua posibilitati:
  • 1.puteti folosi doar dovleac crud si zahar dupa gust
  • 2.puteti folosi dovleac crud ,scortisoara ,miez de nuca si zahar dupa gust.
  • Eu de aceasta data am folosit-o pe cea de a doua…
  • La noi in Dobrogea dovleacul se foloseste in stare cruda.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

va multumesc tuturor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac