Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si aluatul pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa curata.Se intinde aluatul in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.
Dovleacul se curata de coaja,de seminte si se rade pe razatoarea mare direct pe foaie in functie de cat de generoasa doriti sa fie umplutura.Se foloseste la o placinta generoasa cca 1,5-2 kg dovleac.Deasupra se presara scortisoara ,miez de nuca taiat marunt , zahar dupa gust si se ruleaza la jumatate cu fata de masa,iar apoi se continua rularea usor, din nou si se pune in tava unsa cu ulei foarte bine. Dupa ce se aseaza in tava se ung sulurile de placinta cu putin ulei.
Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii