autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta frantuzeasca cu ceapa

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
225 gr. faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 gr. drojdie proaspata, 1 kg de ceapa zemoasa (de apa), 2 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 3 ramurele de cimbru, 1 foaie de dafin, faina pentru tabla de prajituri, 2 linguri de pasta de peste (din tub), 12 masline negre.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora. Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins. Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda). Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina. Se unge o tava (30x40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute. Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste (sa aiba gust bun), deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele. Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frantuzeasca cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Guacamole

Guacamole

Taiem fructele de avocado in 2 si scoatem samburele (unul din cele 2 fructe le pastram pentru a servire).

15 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Briose cu dovlecel

Briose cu dovlecel

Intr-un bol se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dau dovleceii pe razatoare si se scurg

4 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 225 gr. faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite rase de sare
  • 8 gr. drojdie proaspata
  • 1 kg de ceapa zemoasa (de apa)
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri de untdelemn
  • 3 ramurele de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • faina pentru tabla de prajituri
  • 2 linguri de pasta de peste (din tub)
  • 12 masline negre.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de ton