Placinta impletita cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta impletita cu carne

Ingrediente

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii un suc propriu
  • 600 gr carne tocata vita + curcan
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 oua
  • 1 lingura parmezan ras

Mod de preparare

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rosiile le facem cubulete.

Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute.

Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau.

Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul.

Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat.

Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul.

Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit.

Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime.

Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.

Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem.

Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise