autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta impletita cu carne

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2013

Ingrediente
600 gr aluat foietaj, 1 ceapa, 1 morcov, 250 gr rosii un suc propriu, 600 gr carne tocata vita + curcan, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei, 3 linguri vin rosu, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita oregano uscat, 2 oua, 1 lingura parmezan ras

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile le facem cubulete.
Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute.
Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau.
Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul.
Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat.
Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.
Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul.
Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit.
Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime.
Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.
Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem.
Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Snitel de porc

Snitel de porc

Pulpa de porc se taie felii groase de 1 cm. Pe un fund de lemn se bate cu toporul de bucatarie fiecare

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aperitive cu carne
Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat

Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat

Se curata si se spala ficateii, ciupercile se curata, se spala si se taie felii, ceapa se toaca marunt. Calim

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii un suc propriu
  • 600 gr carne tocata vita + curcan
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 oua
  • 1 lingura parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj umplut