autor:

Deyu Andreea

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta impletita cu gem de prune si nuci

Autor: Deyu Andreea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Deyu Andreea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 550-600g faina, 25g drojdie proaspata, 1 varf de cutit de praf de sare, 2 oua, 150 g zahar, 1 fiola esenta de vanilie, 250 ml lapte caldut, 80 g unt topit, Umplutura:, aprox. 300-350g gem de prune, 2 pumni de nuca maruntita, In plus:, 1 ou pentru uns aluatul

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluat:

Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc cald aprox. 10 minute.

Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta si sarea.

Adaugam aceasta compozitie peste maia si amestecam. Adaugam treptat faina si amestecam pana cand aluatul se leaga, apoi framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la loc cald cca. 1 ora.

Din cantitatile specificate mi-au iesit 2 placinte mari, cu lungimea de aproximativ 35 cm, si inca 3 micute, gen strudel.

Dupa cum veti vedea si in poze, eu am facut o placinta umpluta cu gem si una cu mere, insa cantitatea de gem specificata la ingrediente ajunge pentru tot aluatul.

Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem din vas si il impartim in 2. Pe masa infainata intindem o foaie dreptunghiulara(nu foarte subtire), din prima bucata de aluat. Ca sa fie perfect dreptunghiulara, ii taiati marginile cu un cutit bine ascutit(din marginile ramase eu am mai facut inca 3 strudele mici, dupa cum am specificat si mai sus).

Pe mijlocul foii de aluat punem un strat de umplutura(gem amestecat cu nuci).

Partile laterale le taiem in fasii late de 1 cm.

Incepem sa impletim placinta trecand cu fasiile peste umplutura, una spre stanga, una spre dreapta, in forma de x.

La fel procedam si cu restul de aluat.

Punem cu grija placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu oul batut si le mai lasam aprox. 15-20 de minute la loc cald.

Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem placintele la foc potrivit, pana cand se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop si le lasam putin la racit....sau de tot, daca rezistati:))))).

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aromat

Chec aromat

Untul se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, apoi galbenusurile se adauga unul

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Crema de vanilie cu fructe

Crema de vanilie cu fructe

Se curata merele de coaja (pastrati cateva bucati cu coaja pentru garnisit), se dau pe razatoarea

5 voturi    10 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550-600g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 varf de cutit de praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • Umplutura:
  • aprox. 300-350g gem de prune
  • 2 pumni de nuca maruntita
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns aluatul

Raporteaza reteta

Retete
de Deyu Andreea
Pancakes by Jamie Oliver

Pancakes by Jamie Oliver

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu sarea pana se fac spuma. Intr-un bol separat

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu nuci si crema ganache

Tort cu nuci si crema ganache

Crema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat

39 voturi    7 comentarii
3h
Torturi
Oua coapte in chifle

Oua coapte in chifle

Taiem partea superioara a chiflelor si le scoatem miezul din interior. Punem in fiecare chifla

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajiturele de lux cu crema de cacao