autor:

Fara foto

» » , Budinci, Prajituri

Placinta in foietaj

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2008

Ingrediente
, 1 pachet de 1 kg foietaj, 1 kg branza de vaci, 200 gr zahar, 150 gr stafide, 3 linguri de gris, 6 oua, 1 aroma vanilie,

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare


Facem compozitia din branza de vaci pasata cu zaharul ouale si la sfarsit punem grisul si aroma. Prima foaie de foietaj o punem in cuptor la foc iute si cand este aproape coapta scoatem din cuptor. Adaugam compozitia si acoperim cu cealalta foaie de foietaj. Punem la cuptor pana cand se face foietajul si nu se mai lipeste nimic pe scobitoarea infipta in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine. L-am oparit in apa cu sare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    aha, deci se pune si gris , OK !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Hmmm,ce bine arata...In plus cred ca este si delicioasa...Am salvat reteta...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Gustoasa,gustoasa.Eu o tai de cruda si pun deasupra 2 oua batute cu smantana si o lingura de zahar,dupa care o bag la cuptor.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Da! Sigur ca este buna. Eu nu pun gris, pun cam 10 oua, arome si zahar si stafide aurii musai. O nebunie. Am facut si placinta Cuinei banatene-Burer si pe cea a Isabelei Cuisine, cea cu plicul de budinca. O nebunie!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Nu am facut niciodata cu foietaj, dar suna bine si arata apetisant.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Ce bine arata, mi-e pofta si mie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de 1 kg foietaj
  • 1 kg branza de vaci
  • 200 gr zahar
  • 150 gr stafide
  • 3 linguri de gris
  • 6 oua
  • 1 aroma vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

aha, deci se pune si gris , OK !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Castagnole cu lichior de cafea