autor:

Lili

» » Dulciuri diverse

Placinta mere(rapida)

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
400 gr. foietaj din comert, 4 mere, 5 linguri zahar, 30 gr.gris, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe foc mic.
Foietajul(eu am folosit foietaj din comert)se intinde in doua foi potrivite cu tava din dotare, care se stopeste cu apa, foietajul avand destula grasime. Daca se unge cu ulei se va rumeni partea de jos prea mult. Prima foaie se aranjeaza in tava in asa fel incat marginile sa se ridice putin pe marginea tavii. Se presara gris, si apoi se aranjeaza merele calite peste care se presara scortisoara. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se da la cuptor pentru cca. 30 minute, pana cand placinta se rumeneste.
Se taie patrate. Eu am turnat pe deasupra sosul lasat de mere la calire, pe care am preferat sa nu-l pun in tava, am scurs merele. E foarte gustoasa asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta mere(rapida)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta invartita cu mere si crema caramel

Placinta invartita cu mere si crema caramel

Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Crusta: Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare

34 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O delicatesa.....

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Buuuuuuna de tot, doar e cu mere... Bravo !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Felicitari pentru prezentare. Clar si concis

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 400 gr. foietaj din comert
  • 4 mere
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr.gris
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

34 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada glazurata

Rulada glazurata

Se bat albusurile spuma, se adauga zahar, galbenusuri, ulei, vanilie, faina, praf de copt stins cu

6 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

O delicatesa.....

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Floricele cu Nutella