autor:

Lili

» » Dulciuri diverse

Placinta mere(rapida)

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
400 gr. foietaj din comert, 4 mere, 5 linguri zahar, 30 gr.gris, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe foc mic.
Foietajul(eu am folosit foietaj din comert)se intinde in doua foi potrivite cu tava din dotare, care se stopeste cu apa, foietajul avand destula grasime. Daca se unge cu ulei se va rumeni partea de jos prea mult. Prima foaie se aranjeaza in tava in asa fel incat marginile sa se ridice putin pe marginea tavii. Se presara gris, si apoi se aranjeaza merele calite peste care se presara scortisoara. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se da la cuptor pentru cca. 30 minute, pana cand placinta se rumeneste.
Se taie patrate. Eu am turnat pe deasupra sosul lasat de mere la calire, pe care am preferat sa nu-l pun in tava, am scurs merele. E foarte gustoasa asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta mere(rapida)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta americana cu mere

Placinta americana cu mere

Începe prin a pregăti aluatul: într-un recipient, toarnă făina cu puțină sare (1)

7 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuca

Placinta cu mere si nuca

Aluatul: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se divolva. Intr-un ibric turnam laptele,

4 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O delicatesa.....

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Buuuuuuna de tot, doar e cu mere... Bravo !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Felicitari pentru prezentare. Clar si concis

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 400 gr. foietaj din comert
  • 4 mere
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr.gris
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

8 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

31 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada glazurata

Rulada glazurata

Se bat albusurile spuma, se adauga zahar, galbenusuri, ulei, vanilie, faina, praf de copt stins cu

6 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

O delicatesa.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere acrisoare