Ingrediente
400 gr. foietaj din comert, 4 mere, 5 linguri zahar, 30 gr.gris, scortisoara
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
13 voturi
Mod de preparare
Foietajul(eu am folosit foietaj din comert)se intinde in doua foi potrivite cu tava din dotare, care se stopeste cu apa, foietajul avand destula grasime. Daca se unge cu ulei se va rumeni partea de jos prea mult. Prima foaie se aranjeaza in tava in asa fel incat marginile sa se ridice putin pe marginea tavii. Se presara gris, si apoi se aranjeaza merele calite peste care se presara scortisoara. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se da la cuptor pentru cca. 30 minute, pana cand placinta se rumeneste.
Se taie patrate. Eu am turnat pe deasupra sosul lasat de mere la calire, pe care am preferat sa nu-l pun in tava, am scurs merele. E foarte gustoasa asa.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
O bunatate...