Placinta olandeza cu branza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
ridicata
Placinta olandeza cu branza

Ingrediente

  • 800 gr. faina, un praf sare, 2 lingurite ulei,2 lingurite otet, 25 gr.drojdie dizolvata in apa,200 gr.iaurt,coaja rasa de la o portocala, 2 plicuri zahar vanilat,500 ml apa calduta.
  • Umplutura: 500 gr.branza dupa preferinte:de vaca( sau oaie,capra). (Eu am folosit branza de lama).
  • se mai adauga 200 gr. stafide, 2 galbenusuri ou

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron,se face gaura in mijloc,punem praful de sare,drojdia si apa calduta.Se framanta toata compozitia pana devine aluat.Se lasa la dospit o ora.Se imparte aluatul in 2 parti egale si se intinde cu sucitoarea pana are 1/2 cm grosime.Apoi se intinde umplutura,se ruleaza si se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina si unt.Cuptorul sa fie incins la 200 grade ,se lasa timp de 40 min.Se verifica cu scobitoarea ,cand nu se prinde atunci este coapta.

POFTA BUNA!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise