Placinta olandeza cu branza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
ridicata
Placinta olandeza cu branza

Ingrediente

  • 800 gr. faina, un praf sare, 2 lingurite ulei,2 lingurite otet, 25 gr.drojdie dizolvata in apa,200 gr.iaurt,coaja rasa de la o portocala, 2 plicuri zahar vanilat,500 ml apa calduta.
  • Umplutura: 500 gr.branza dupa preferinte:de vaca( sau oaie,capra). (Eu am folosit branza de lama).
  • se mai adauga 200 gr. stafide, 2 galbenusuri ou

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron,se face gaura in mijloc,punem praful de sare,drojdia si apa calduta.Se framanta toata compozitia pana devine aluat.Se lasa la dospit o ora.Se imparte aluatul in 2 parti egale si se intinde cu sucitoarea pana are 1/2 cm grosime.Apoi se intinde umplutura,se ruleaza si se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina si unt.Cuptorul sa fie incins la 200 grade ,se lasa timp de 40 min.Se verifica cu scobitoarea ,cand nu se prinde atunci este coapta.

POFTA BUNA!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor