autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Placinta provensala

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina, , 100 g unt, , 1 varf de cutit sare, , 1 pahar cu apa., Pentru garnitura: 500 g dovlecei, , 2 rosii, , 2 cepe, , 3 oua, , 200 ml smantana groasa, , 70 g cascaval ras, , frunze de menta, , ulei de masline, , sare, , piper, , 1 pahar cu lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si untul taiat bucatele si se amesteca bine. Se adauga apa si se framanta cu mana ori cu mixerul, pana ce se obtine un aluat omogen. Se lasa sa se odihneasca 1/2 de ora, se imbraca o forma de tarta, se coace 10 minute si se lasa sa se raceasca.
Se spala dovleceii si rosiile si se curata ceapa. Dovleceii taiati rondele subtiri si ceapa tocata marunt se calesc 15 minute in putin ulei de masline. Se sareaza, se pipereaza, se adauga rosiile taiate cubulete si menta taiata fasii (cu foarfeca) si se mai lasa pe foc inca 5 minute.
Intr-un bol se amesteca bine ouale cu smantana, laptele si cascavalul ras. Se pun legumele calite peste aluatul copt si racit, se toarna deasupra amestecul de oua si lapte si se da tarta inca 20 de minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta provensala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu crema si banane

Clatite cu crema si banane

Pt clatite se bat ouale cu laptele si faina adaugata putin cate putin ,sa nu faca cocoloase.Cand

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Lamingtons

Lamingtons

Blatul: Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand

18 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 pahar cu apa.
  • Pentru garnitura: 500 g dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 200 ml smantana groasa
  • 70 g cascaval ras
  • frunze de menta
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu mure