autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Placinta provensala

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina, , 100 g unt, , 1 varf de cutit sare, , 1 pahar cu apa., Pentru garnitura: 500 g dovlecei, , 2 rosii, , 2 cepe, , 3 oua, , 200 ml smantana groasa, , 70 g cascaval ras, , frunze de menta, , ulei de masline, , sare, , piper, , 1 pahar cu lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si untul taiat bucatele si se amesteca bine. Se adauga apa si se framanta cu mana ori cu mixerul, pana ce se obtine un aluat omogen. Se lasa sa se odihneasca 1/2 de ora, se imbraca o forma de tarta, se coace 10 minute si se lasa sa se raceasca.
Se spala dovleceii si rosiile si se curata ceapa. Dovleceii taiati rondele subtiri si ceapa tocata marunt se calesc 15 minute in putin ulei de masline. Se sareaza, se pipereaza, se adauga rosiile taiate cubulete si menta taiata fasii (cu foarfeca) si se mai lasa pe foc inca 5 minute.
Intr-un bol se amesteca bine ouale cu smantana, laptele si cascavalul ras. Se pun legumele calite peste aluatul copt si racit, se toarna deasupra amestecul de oua si lapte si se da tarta inca 20 de minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta provensala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri Tablă de Șah

Fursecuri Tablă de Șah

Se amestecă bine untul cu zahărul pudră. Se adaugă sarea și esența de vanilie și se amestecă

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gem caise

Gem caise

Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate)e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor.

5 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 pahar cu apa.
  • Pentru garnitura: 500 g dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 200 ml smantana groasa
  • 70 g cascaval ras
  • frunze de menta
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolatina