autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Placinta provensala

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina, , 100 g unt, , 1 varf de cutit sare, , 1 pahar cu apa., Pentru garnitura: 500 g dovlecei, , 2 rosii, , 2 cepe, , 3 oua, , 200 ml smantana groasa, , 70 g cascaval ras, , frunze de menta, , ulei de masline, , sare, , piper, , 1 pahar cu lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si untul taiat bucatele si se amesteca bine. Se adauga apa si se framanta cu mana ori cu mixerul, pana ce se obtine un aluat omogen. Se lasa sa se odihneasca 1/2 de ora, se imbraca o forma de tarta, se coace 10 minute si se lasa sa se raceasca.
Se spala dovleceii si rosiile si se curata ceapa. Dovleceii taiati rondele subtiri si ceapa tocata marunt se calesc 15 minute in putin ulei de masline. Se sareaza, se pipereaza, se adauga rosiile taiate cubulete si menta taiata fasii (cu foarfeca) si se mai lasa pe foc inca 5 minute.
Intr-un bol se amesteca bine ouale cu smantana, laptele si cascavalul ras. Se pun legumele calite peste aluatul copt si racit, se toarna deasupra amestecul de oua si lapte si se da tarta inca 20 de minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta provensala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse

"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

Tai jeleurile cubulete,dai biscuitii prin masina de tocat,apoi le amesteci cu gemul,nuca cocos alba

1 vot    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
prajitura cu visine

prajitura cu visine

Separam ouale: albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu sare si ulei si se

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 pahar cu apa.
  • Pentru garnitura: 500 g dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 200 ml smantana groasa
  • 70 g cascaval ras
  • frunze de menta
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Budinca cu capsuni