Se bate untul cu zahar, coaja de lamaie si sare.Se inglobeaza ouale, urmate de 400g faina amestecata cu praf de copt,alternand cu lapte si romul.Aluatul trebuie sa fie moale, sa se poata intinde cu cutitul.Daca este prea tare, se mai incorporeaza cate putin lapte.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza 2/3 din cantitatea de aluat; se niveleaza.Se curata afinele si se pudreaza cu restul de faina si se repartizeaza uniform pe aluat;se asaza deasupra restul de aluat si se coace cca 50-60 min.
Placinta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii