autor:

liliana hristova

» » Prajituri

Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide

Autor: liliana hristova (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liliana hristova (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, -1 cana apa calduta, -1/2 cana de ulei, -putina sare si faina cat cuprinde, , Pentru umplutura:, -800 branza dulce de vaci, -300 gr smantana, -3 oua, -5 linguri de gris, -8 linguri de rahar, -o esenta rom, -o esenta vanilie, -3 plicuri de zahar vanilat, -coaja rasa de la o portocala si o lamaie, -stafide dupa preferinta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

45 voturi

Mod de preparare

Mai intai am preparat umplutura,amestecand intr-un castron toate ingredientele apoi am inceput sa prepar aluatul,am amestecat apa cu uleiul si varful de sare apoi am adaugat faina.Am impartit aluatul in 2 si am intins foile .am asezat prima foaie in tava in care eu am folosit doar hartie de copt apoi am pus toata umplutura si cea de-a doua foaie.Am bagat la cuptorul prealabil incins la 180 grade si am tinut-o cam 50 minute(acum depinde si de cuptor).Dupa ce am scos-o din cuptor am pudrato cu zahar pudra ,am lasat-o sa se odihneasca vreo 20 min apoi am taiat-o.E super buna si rapida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rasgulla deliciu indian

Rasgulla deliciu indian

Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati

15 voturi    9 comentarii
12h
Prajituri
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se face un blat din oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si esenta de vanilie care

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camelia , 09 decembrie 2018

    Ce este rahar?

  • Fara foto

    Nastasescu Rodica , 05 august 2015

    fara ou, nu se sfarma aluatul???

  • Fara foto

    mariuca , 25 iulie 2015

    Foarte Buna!!

    • Fara foto

      Aurelia Pasnicu , 03 noiembrie 2013

      Am luat reteta si vreau s-o incerc azi.Pare f. usoara

    • Fara foto

      Elena Florescu , 01 noiembrie 2013

      prea buna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte buna! Imi place acest gen de prajitura, asa cu multa vanilie.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Tare bune trebuie sa mai fie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

45 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -1 cana apa calduta
  • -1/2 cana de ulei
  • -putina sare si faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • -800 branza dulce de vaci
  • -300 gr smantana
  • -3 oua
  • -5 linguri de gris
  • -8 linguri de rahar
  • -o esenta rom
  • -o esenta vanilie
  • -3 plicuri de zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • -stafide dupa preferinta

Raporteaza reteta

Retete
de liliana hristova
ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

Se amesteca carnea cu orezul,ceapa tocata,uliul si apa intr-un castronel.Se curata si se spala ardeii,rosiile

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu piept de pui

Ciuperci umplute cu piept de pui

Se rade morcovul,ceapa si rosia pe razatoarea mica.Se toaca usturoiul marunt,mararul.Pieptul,morcovul,ceapa,usturoiul,rosia

4 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata de vara

Salata de vara

se spala legumele si se toaca,se pun intr-un castron se asezoneaza si se rade branza dupa preferinta.Mie

0 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume

Camelia

Ce este rahar?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Chocolate chip cookies (biscuiti cu ciocolata, nuci si alune)