autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Placinta rulata cu branza si Turta in foi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat :, o cana apa calda, jumatate cana cu ulei, un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile, , Pentru umplutura puteti folosi orice tip de branza sau sa combinati tipurile de branza cum doriti ., Eu am folosit:, 400 g branza dulce, 300 g cas dulce, 300 g telemea vaca fara sare, 4 oua, 1 pliculet zahar vanilat,6 linguri de zahar (imi place sa fie mai putin dulce), , unt sau ulei pentru uns foile si tava, 1 ou pentru uns placinta, zahar pudra pentru ornat, , Puteti adauga coaja rasa de lamaie si de portocala daca va place...

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

71 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 – 6 bucati (depinde de tavile pe care le folositi). Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute.

Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si coca pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa sau musama curata.Se intinde coca in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.

Se pune umplura pe mijlocul foii unse cu unt sau ulei,se impatureste si se ruleaza la jumatate cu fata de masa, iar apoi se continua rularea din nou si se pune in tava unsa cu ulei sau cu unt topit foarte bine. La fel se procedeaza si cu celelalte foi.

Sulurile astfel obtinute dupa ce se aseaza in tava se ung cu ou batut pentru stralucire ,se cresteaza la suprafata ca si cum s-ar portiona,s-ar delimita portiile. Se tin la cuptor pana se rumenesc si devin aurii.
Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cca 10 minute cu un prosop curat,dupa care se presara zahar pudra si se taie cand s-a mai racorit…

Daca va ramane putin aluat faceti o turta in foi...La noi in familie este deja traditie...

Aluatul ramas se intinde cu mana,se unge cu putin unt topit sau ulei in strat subtire,se impacheteaza,se intinde din nou cu mana,se unge si tot asa se repeta operatiunea de vreo 6-7 ori ,dupa care se aseaza intr-o tavita.Se unge deasupra cu ou batut si se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos...
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu branza si Turta in foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Stelute cu gem de caise

Stelute cu gem de caise

Se face rapid un aluat uniform din faina,zahar,coaja de portocala rasa,galbenusuri si unt.Se inveleste

12 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2017

    Excelenta, am s-o fac!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 martie 2015

    Va multumesc

  • Fara foto

    Ionel Si Mariana Birladeanu , 15 martie 2015

    am facut-o si eu foarte bunaaa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

      Sper din tot sufletul sa va placa...

    • Fara foto

      Mihaela Bucur , 02 aprilie 2014

      pentru tine fina mea

    • Fara foto

      Mihaela Bucur , 02 aprilie 2014

      asta am facut eu astazi

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      multumesc mult...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Ce bunaciune!bunaaaaa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • Fara foto

      BERAR TATIANA , 27 februarie 2010

      SUPER FAN0 PL0CINTA FELICITARI...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Vai da bine mai arata.....ce pofta mi-ati facut......am salvat reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Tare bine arata.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Arata super,am salvat reteta!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • Cerboaicaiubita

      Cerboaicaiubita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      arata atat de bineee....hmmm, delicios!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Ma bucur ca-ti place Violette...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Multumesc Cely...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Multumesc mult Ramona si ma bucur ca iti plac placinta si turta in foi...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Foarte buna

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      hmmm ce bunatate!meriti stelutele la dublu

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Arata super bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

71 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • o cana apa calda
  • jumatate cana cu ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
  • Pentru umplutura puteti folosi orice tip de branza sau sa combinati tipurile de branza cum doriti .
  • Eu am folosit:
  • 400 g branza dulce
  • 300 g cas dulce
  • 300 g telemea vaca fara sare
  • 4 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat,6 linguri de zahar (imi place sa fie mai putin dulce)
  • unt sau ulei pentru uns foile si tava
  • 1 ou pentru uns placinta
  • zahar pudra pentru ornat
  • Puteti adauga coaja rasa de lamaie si de portocala daca va place...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Excelenta, am s-o fac!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
prajitura cu dovleac