Se rad merele si se pun la calit, adaugandu-se zaharul, nuca, scortisoara si cateva picaturi de esenta de rom, se amesteca si se lasa la calit, dupa care se lasa la racit merele.
Foile de placinta se desfac, se pune prima foaie se unge cu untul topit si racit se pune a doua foaie si se repeta operatiunea dupa care se pune a treia foaie pe care se pun merele, se pune nuca macinata, se indoiesc lateralele se face rulou iar la capat se unge iarasi cu unt pentru a se lipi capatul foilor de rulou. Se repeta operatiune pana cand se termina cantitatea de mere, intr-o tava mare de cuptor intra 4 rulouri, se da la cuptor aproximativ 30-45 min, tava se va unge cu unt, se incearca din cand in cand, atunci cand placinta este gata, tava se scoate din cuptor,se pudreaza cu zahar pundra, lasandu-se inca in tava, cand se raceste atunci se scoate din tava si se taie.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii