autor:

Fara foto

» » Aperitive

placinta rustica

Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
1 ou,280 gr faina.150 gr unt, gr piept de pui ,3 oua, 100 ml lapte ,3 linguri ulei,100 ml frisca lichida ,piper ,sare,nucsoara,100 gr parmezan ras.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se face un alut din faina,unt,ou ,sare.Se tine 1 ora la rece in folie de plastic.
Se caleste pieptul de pui taiat marunt in ulei incins,se pipereaza se adauga nucsoara.Se amesteca bine laptele cu frisca ,se adauga ouale.
Din aluat se intinde o foaie rotunda cu care se tapeteaza forma de placinta ,se intinde pieptul de pui calit ,se toarna deasupra amestecul de oua -lapte-frisca si se presara parmezanul ras.Se da la cuptorul incalzit la 180 grade 25 minute.
Se serveste cu salata de cruditati.
Daca ti-a placut reteta noastra "placinta rustica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta rustica cu struguri

Placinta rustica cu struguri

Se pune intr-un vas faina,drojdia dizolvata cu putin lapte cald,oul batut cu sare si zahar,iaurt,lapte,se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Racitura de porc

Racitura de porc

Picioarele,urechile,coada,capul se spala si se razuie foarte bine.Picioarele se pot taia in doua

23 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 ou,280 gr faina.150 gr unt, gr piept de pui ,3 oua
  • 100 ml lapte ,3 linguri ulei,100 ml frisca lichida ,piper ,sare,nucsoara,100 gr parmezan ras.

Raporteaza reteta

Retete
de mariana bota
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Covridog (crenvursti in aluat)