placinta rustica

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 280 gr faina.150 gr unt
  • 200 gr piept de pui
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml frisca lichida
  • piper
  • sare
  • nucsoara
  • 100 gr parmezan ras.

Mod de preparare

Se face un alut din faina,unt,ou ,sare.Se tine 1 ora la rece in folie de plastic.

Se caleste pieptul de pui taiat marunt in ulei incins,se pipereaza se adauga nucsoara.Se amesteca bine laptele cu frisca ,se adauga ouale.

Din aluat se intinde o foaie rotunda cu care se tapeteaza forma de placinta ,se intinde pieptul de pui calit ,se toarna deasupra amestecul de oua -lapte-frisca si se presara parmezanul ras.Se da la cuptorul incalzit la 180 grade 25 minute.

Se serveste cu salata de cruditati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise