autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Placinta simpla cu umplutura de urda cremoasa

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
4-5 foi de foietaj,5-6 oua(1ou pt uns)gris,600gr.requeijaó(urda),500gr.speisequark(branza proaspata cremoasa),2 pliculete zahar vanelat,coaja rasa de la o lamaie, linguri smantana,zahar,stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul se lasa la descongelat.In tava pt.cuptor se pune hartie vegetala care se unge cu putin ulei.Umplutura:cine are branza dulce de vaca sau urda de calitate mai buna va iesi umplutura mai groasa....ce am gasit eu in comert este urda si branza proaspata(o,3%grasime)le-am amestecat cu smantana.Albusele se bat spuma.Galbenusele se mixeaza cu zaharul vanelat,zahar dupa gust,coaja de lamaie si portocala,putin suc proaspat de portocala,adauga albusele si amesteca usor cu lingura,adauga amestecul de branza,gris,stafide(azi nu am avut,am pus fructe seci)zahar daca mai trebuie.....A iesit o crema moale,Se intinde foaia peste hartia vegetala,se pune umplutura si se ruleaza usor cat se poate,apoi celelalte.Umplutura a dat pt.5 foi.Se ung foile cu un ou batut,se impung cu furculita si se dau la copt.De multe ori fac acest desert,iasa f. bun.Se taie patratele si deaupra se pune zahar pudra.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta simpla cu umplutura de urda cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Madlene cu vanilie si lavanda

Madlene cu vanilie si lavanda

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C. Intr-un castron se cern faina, amidonul, praful de copt si sarea. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Gauffre cu caramel

Gauffre cu caramel

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Gospodinadecriza GDC , 22 aprilie 2010

    Eu as manca urda si simpla, numai ca nu o gasesc prin piata!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    La ce contine,nu poate fi decat buna.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      n-am facut niciodata placinta dulce cu urda ! trebuie ca e buna !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Sunt convinsa ca e un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Tare bine mai arata...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Frumos prezentat,bine explicat ... ce mai o minunatie de buna trebuie sa-ti fi iesit.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Tare buna si arata si foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 4-5 foi de foietaj,5-6 oua(1ou pt uns)gris,600gr.requeijaó(urda),500gr.speisequark(branza proaspata cremoasa),2 pliculete zahar vanelat,coaja rasa de la o lamaie, linguri smantana,zahar,stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA