autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Placinta taraneasca

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2008

Ingrediente
Aluat: 400 gr faina, 4 oua, 125 gr margarina, 125 gr ulei masline, 300 gr iaurt, 1 varf lingurita sare, 20 gr drojdie, Umplutura: 7 oua, 1 kg branza de vaci, 100 gr zahar, vanilie, rom, 2 linguri de faina, Uns: 1 ou, 2 linguri de zahar, 50 gr margarina

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca margarina, faina, 4 oua, iaurtul (putin incalzit) si sarea. Se framanta bine si la final incorporam si uleiul de masline. Lasam la crescut juamtate de ora. Cand este gata aluatul se imparte in patru si se intind patru foi subtiri. Se lasa putin la crescut pe un prosop si in acest timp preparam umplutura. Amestecam branza cu ouale, apoi adaugam vanilia si romul. Daca este subtire compozitia putem adauga 2 sau 3 linguri de faina.
Pe o foaie intinsa intindem un sfert din compozitie, apoi adaugam deasupra o a doua foaie si inca un sfert din compozitie. Rulam cu grija foile si le asezam intr-o tava de cozonac unsa cu margarina.Procedam la fel pentru a doua tava cu restul de compozitie si aluat. Batem oul cu zaharul si ungem partea exterioara a placintei.
Lasam la foc mediu pentru jumatate de ora.
Se serveste calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta taraneasca

Placinta taraneasca

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti ciupercile pana se rumenesc si devin aurii. Incingeti cuptorul

17 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Placinta taraneasca cu mere

Placinta taraneasca cu mere

Merele se dau prin razatoare, se calesc in ulei sau unt. Se adauga zaharul, scortisoara, se lasa

12 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Arata grozav,iar gustul este pe masura,nu?

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    e buna reteta, pacat de poza de final...nu e tocmai graitoare.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa! Un deliciu!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      arata bine

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Arata super si cred ca este o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 400 gr faina
  • 4 oua
  • 125 gr margarina
  • 125 gr ulei masline
  • 300 gr iaurt
  • 1 varf lingurita sare
  • 20 gr drojdie
  • Umplutura: 7 oua
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • rom
  • 2 linguri de faina
  • Uns: 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 50 gr margarina

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

16 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata grozav,iar gustul este pe masura,nu?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu fructe si crema de vanilie