Placinta taraneasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca

Ingrediente

  • Aluat: 400 gr faina, 4 oua, 125 gr margarina, 125 gr ulei masline, 300 gr iaurt, 1 varf lingurita sare, 20 gr drojdie
  • Umplutura: 7 oua, 1 kg branza de vaci, 100 gr zahar, vanilie, rom, 2 linguri de faina
  • Uns: 1 ou, 2 linguri de zahar, 50 gr margarina

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca margarina, faina, 4 oua, iaurtul (putin incalzit) si sarea. Se framanta bine si la final incorporam si uleiul de masline. Lasam la crescut juamtate de ora. Cand este gata aluatul se imparte in patru si se intind patru foi subtiri. Se lasa putin la crescut pe un prosop si in acest timp preparam umplutura. Amestecam branza cu ouale, apoi adaugam vanilia si romul. Daca este subtire compozitia putem adauga 2 sau 3 linguri de faina.

Pe o foaie intinsa intindem un sfert din compozitie, apoi adaugam deasupra o a doua foaie si inca un sfert din compozitie. Rulam cu grija foile si le asezam intr-o tava de cozonac unsa cu margarina.Procedam la fel pentru a doua tava cu restul de compozitie si aluat. Batem oul cu zaharul si ungem partea exterioara a placintei.

Lasam la foc mediu pentru jumatate de ora.

Se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise