Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2018

Ingrediente
1 plic drojdie uscată,, 450 g făină,, 1 linguriţă sare,, O jumătate linguriţă zahăr,, 200 g margarină,, 200 ml borş,, Pesmet, , Pentru umplutură:, 1 cârnat cabanos,, 4 felii şuncă ţărănească,, 1 ou + 1 albuş,, 2 linguri smântână,, 300 g brânză de vacă,, Frunzele de la 2 legături de ceapă verde, , Pentru uns:, 1 gălbenuş,, Seminţe de susan

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru aluat: se da margarina rece pe razuitoare, se amesteca impreuna cu putina faină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul trebuie să fie bun de întins, dar pufos, nu tare. Se dă la rece o jumătate de oră.

Între timp se pregăteşte umplutura: se amestecă brânza rasă cu smântâna şi ouăle. Se taie mărunt şunca ţărănească, iar cârnatul feliuţe. Frunzele de ceapă verde se spală şi se toacă mărunt.

Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.

Se întinde primul aluat în foaie subţire pe masa presărată cu făină. Se transferă într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt. Se toarnă amestecul de brânză, se presară şunca şi cârnatul şi ceapa verde.

Cealaltă jumătate de aluat se întinde în foaie şi se decupează fâşii subţiri, care se iau două câte două şi se răsucesc. Se decorează astfel plăcinta. Din aluatul rămas se pot face şi trandafiraşi.

Se unge plăcinta cu gălbenuşul şi se presară susan.

Se coace, la foc mediu pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.



Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/03/placinta-taraneasca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Placinta taraneasca cu carne de porc

Placinta taraneasca cu carne de porc

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul

205 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Placinta taraneasca cu mere

Placinta taraneasca cu mere

Merele se dau prin razatoare, se calesc in ulei sau unt. Se adauga zaharul, scortisoara, se lasa

14 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Agnes , 05 aprilie 2018

    Foarte buna, gustoasa, aspectoasa aceasta placinta.Este o idee foarte buna si usor de facut, dar si foarte repede de mincat.Daca este bun, pai este bun, bravooooo.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 plic drojdie uscată,
  • 450 g făină,
  • 1 linguriţă sare,
  • O jumătate linguriţă zahăr,
  • 200 g margarină,
  • 200 ml borş,
  • Pesmet
  • Pentru umplutură:
  • 1 cârnat cabanos,
  • 4 felii şuncă ţărănească,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • 2 linguri smântână,
  • 300 g brânză de vacă,
  • Frunzele de la 2 legături de ceapă verde
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş,
  • Seminţe de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Agnes

Foarte buna, gustoasa, aspectoasa aceasta placinta.Este o idee foarte buna si usor de facut, dar si foarte repede de mincat.Daca este bun, pai este bun, bravooooo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Mini cozonac cu nuca si rahat Mini cozonac cu nuca si rahat

incalzesc putin laptele, apoi adaug 1 plic zahar vanilat,150 gr zahar il amestec pana se dizolva zaharul. Pasez 25 gr drojdie cu o

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide
Cookie Settings