autor:

Anca Rm

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta taraneasca cu dovleac

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2016

Ingrediente
- 500 gr faina, - 1 praf de copt, - 4 linguri untura, - 100ml lapte, - 1 ou, - coaja de la o lamaie, - 3-4 linguri zahar, - 1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir, Pt umplutura, - 1.5kg dovleac placintar, - zahar (in functie de dulceata dovleacului), - 1 lingurita scortisoara, - 100 gr unt, - 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita, scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios, pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii, poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri.

Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.

Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti, pana se inmoaie putin. Lasam sa se raceasca.

Ca sa coacem prajitura, avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.

Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul.

Peste aluat, intindem dovleacul calit usor si il nivelam.

Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.

Deasupra, ungem cu un ou batut cu putin lapte.

Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.

Dupa ce se raceste, se poate pudra cu zahar.



P.S Dovleacul il puteti face cat doriti de dulce si se poate aroma cu scortisoara, vanilie, menta, sau se poate adauga nuca taiata grosier sau fructe de padure .
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose dulci din foieta

Briose dulci din foieta

Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat

4 voturi    1 comentariu
1h 3 min
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 500 gr faina
  • - 1 praf de copt
  • - 4 linguri untura
  • - 100ml lapte
  • - 1 ou
  • - coaja de la o lamaie
  • - 3-4 linguri zahar
  • - 1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Pt umplutura
  • - 1.5kg dovleac placintar
  • - zahar (in functie de dulceata dovleacului)
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 100 gr unt
  • - 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura din corasla si crema de zahar ars