autor:

motosca mariana

» » Dulciuri diverse

Placinta taraneasca cu mere

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2009

Ingrediente
coca, faina 500gr, drojdie 25gr, ulei 50ml, o cescuta cu apa, sare, , compozitie, mere 1 kg, zahar 300gr, scortisoara, nuci cateva, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Merele se dau prin razatoare, se calesc in ulei sau unt. Se adauga zaharul, scortisoara, se lasa sa mai scada putin si se adauga nuca si scortisoara. Se racoreste compozitia. Se formeaza coca din faina, drojdie apa si ulei, sare. Puteti sa nu faceti maia, pur si simplu formati coca. Se intinde foaie fara a fi nevoie de dospire subtire. Se intinde pe toata suprafata compozitie, apoi rulati ca la cozonac. Puneti in tava tapetata si ungeti cu ulei si pudrati zahar ( tos). Dati la cuptor. Este o placinta de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogoase

Gogoase

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul

21 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Amestecam ouale intregi cu zaharul si coaja de lamiie pina obtinem o crema, apoi adaugam uleiul alternind

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ANA MARIA , 07 ianuarie 2016

    Mai mult zici ca e un taco.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    foarte buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

    Si soacra mea facea asa placinta cu mere. Ea punea toate rulourile intr-o singura tava, de obicei tava de la aragaz.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      trebuie sa intinzi foaia foarte subtire?

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Foarte buna....

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Foarte buna....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Cred ca e tare gustoasa ! Si cum postul e aproape....am salvat reteta si am sa o si fac ! Pacat ca nu ai aratat si o sectiune cu placinta taiata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Bunaaa, buna de tot

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Am notat reteta la favorite, e interesanta si nu greu de realizat.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Arata ft bine, merita incercata!!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Combinatia de mere cu nuca e foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Cred ca este delicioasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si mie mi se pare interesanta ideea cu rulatul placintei, dar nu am nicio indoiala in ceea ce o priveste pe Mariana, pentru ca vazandu-i si celelalte retete pot sa spun ca e o bucatareasa desavarsita.Nu-i asa?

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      E,da! Asa o prepara mama (dar merele decojite si calite in suc propriu), o nebunie!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Este aspectuoasa; eu tot asa fac.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      E interesant faptul ca se ruleaza ca un cozonac, cred ca e foarte aspectoasa o felie din aceasta placintuta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • coca
  • faina 500gr
  • drojdie 25gr
  • ulei 50ml
  • o cescuta cu apa
  • sare
  • compozitie
  • mere 1 kg
  • zahar 300gr
  • scortisoara
  • nuci cateva
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

ANA MARIA

Mai mult zici ca e un taco.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta cu capsiuni