autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta traditionala galeza cu cockles

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 18 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 18 mai 2006

Ingrediente
900ml Cockle prajite, 600ml lapte, 225g bacon feliat, 110g pesmeti, 75g branza, 50g faina alba, 25g unt, 1 ceapa de marime medie, 4 linguri de vin alb, , ,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga bacon feliat si ceapa taiata marunt si se prajeste timp de 5 min, pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga faina si se mentine pe foc pentru inca cateva minute, invartind constant. Se inlatura apoi de pe foc si se varsa treptat in lapte. Se pune apoi la fiert, amestecand constant, pana cand sosul se ingroasa iar apoi fierbe si devine neted. Se aseaza compozitia intr-o tava de placinte, rotunda. Se amesteca pesmetii impreuna cu cu branza data in prealabil prin razatoare iar apoi se presara in tava, peste compozitie. Se aseaza la cuptor pentru 5 minute, pana devine brun-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta traditionala galeza cu cockles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec zebrat -reteta simpla

Chec zebrat -reteta simpla

Procesul tehnologic este foarte simplu. La aceasta reteta nu este nevoie de separarea albusurilor

15 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge

1 vot    1 comentariu
1h 5 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Pare interesanta !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 900ml Cockle prajite
  • 600ml lapte
  • 225g bacon feliat
  • 110g pesmeti
  • 75g branza
  • 50g faina alba
  • 25g unt
  • 1 ceapa de marime medie
  • 4 linguri de vin alb

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec rotund cu cacao