Placinta traditionala galeza cu cockles

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 900ml Cockle prajite
  • 600ml lapte
  • 225g bacon feliat
  • 110g pesmeti
  • 75g branza
  • 50g faina alba
  • 25g unt
  • 1 ceapa de marime medie
  • 4 linguri de vin alb

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga bacon feliat si ceapa taiata marunt si se prajeste timp de 5 min, pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga faina si se mentine pe foc pentru inca cateva minute, invartind constant. Se inlatura apoi de pe foc si se varsa treptat in lapte. Se pune apoi la fiert, amestecand constant, pana cand sosul se ingroasa iar apoi fierbe si devine neted. Se aseaza compozitia intr-o tava de placinte, rotunda. Se amesteca pesmetii impreuna cu cu branza data in prealabil prin razatoare iar apoi se presara in tava, peste compozitie. Se aseaza la cuptor pentru 5 minute, pana devine brun-aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise