Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Ingrediente

  • Folosim ca masura o cana de 200-250 ml.
  • Pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt + 1 lingurita otet
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 2-3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 1-2 banane
  • 400 g capsuni

Mod de preparare

Aluatul:

Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat si se incorporeaza laptele si uleiul amestecand usor cu un tel sub forma de para. Se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.

Intr-o tava mai inalta, unsa si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aceasta compozitie.

Umplutura:

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si stafidele. Se distribuie umplutura peste aluatul turnat in tava. Se taie bananele si o parte din capsuni capsuni felii si se pun deasupra, un strat de banane si unul de capsuni.

Se distribuie uniform restul de aluat.

Se pune in cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor).

Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se garniseste cu capsuni. Puteti mixa cateva capsuni pentru a o servi cu sos de fructe.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise