autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
Folosim ca masura o cana de 200-250 ml., Pentru aluat:, 1 cana si jumatate faina, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 3/4 cana ulei, 1 ou, 1 praf de copt + 1 lingurita otet, 1 zahar vanilat, Pentru umplutura:, 400 g branza de vaci, 2-3 oua, 1/2 cana zahar, 1 zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 50 g stafide, 1-2 banane, 400 g capsuni

Dificultate: Medie Timp: 50 min

38 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat si se incorporeaza laptele si uleiul amestecand usor cu un tel sub forma de para. Se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Intr-o tava mai inalta, unsa si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aceasta compozitie.
Umplutura:
Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si stafidele. Se distribuie umplutura peste aluatul turnat in tava. Se taie bananele si o parte din capsuni capsuni felii si se pun deasupra, un strat de banane si unul de capsuni.
Se distribuie uniform restul de aluat.
Se pune in cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor).
Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se garniseste cu capsuni. Puteti mixa cateva capsuni pentru a o servi cu sos de fructe.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult

63 voturi    18 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Tapeteaza o tava cu foaie de copt.Bate untul cu zaharul.Adauga galbenusurile si amesteca.Adauga faina,

8 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      nu stiu de ce n a aparut si poza dar o mai trimit o data

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Multumesc mult.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      imi place ca e usor de pregatit! Imi place si cum arati in poza!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      draga doina am salvat reteta si am si facut o azi de abia astept sa fie gata sa o fotografiez am intrat si pe situl tau foarte frumoasa prezentare a retetelor!!!! felicitari

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Imi place si reteta si cine le-a facut.Reteta o salvez, gospodina...o las acolo sa mai faca inca ceva bun. Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Doina, mi-a placut mult poza de final! Reteta o salvez.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Cred ca e delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Doina, felicitari, arata minunat praji ta, am sa o adaug la retete favorite. Iti sta bine in galben.

    • Cristina Oprica

      Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Suna foarte... gustos! As incerca sa o prepar fara branza folosind mai multe fructe si as inlocui coaja de lamaie din aluat (daca nu ai lamaiul tau personal, nu e cazul sa folosesti acest ingredient) cu un strop de zeama de lamaie pus in umplutura. Sau ca varianta, ce ar fi sa torni umplutura deasupra adaugand in ea albus de ou batut spuma?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

38 voturi

Ingrediente

  • Folosim ca masura o cana de 200-250 ml.
  • Pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt + 1 lingurita otet
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 2-3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 1-2 banane
  • 400 g capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rulada cu fructe confiate