autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
Folosim ca masura o cana de 200-250 ml., Pentru aluat:, 1 cana si jumatate faina, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 3/4 cana ulei, 1 ou, 1 praf de copt + 1 lingurita otet, 1 zahar vanilat, Pentru umplutura:, 400 g branza de vaci, 2-3 oua, 1/2 cana zahar, 1 zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 50 g stafide, 1-2 banane

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

56 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat si se incorporeaza laptele si uleiul amestecand usor cu un tel sub forma de para. Se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Intr-o tava mai inalta, unsa si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aceasta compozitie.
Umplutura:
Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si stafidele. Se distribuie umplutura peste aluatul turnat in tava. Se taie bananele felii si se pun deasupra.
Se distribuie uniform restul de aluat.
Se pune in cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor).
Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii

  • Inuta Rac , 28 iunie 2015

    Vă mulțumesc pentru rețete. Prăjitura a ieșit foarte bună. Am avut ceva emoții pentru că aluatul mi se părea prea moale, dar pînă la urmă a fost ok. În crema de brînză am pus scorțișoară, după care sînt înnebunită, mai ales în combinație cu bananele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Imi place, e buna.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Arata foarte bine si sigur este foarte buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • LORE , 28 noiembrie 2009

      MI-A IESIT FOARTE BUNA,MI-A PLACUT ,MERCI PT RETETA.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Tudorel, vineeeee. :)

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Cred ca o sa-mi fie pe plac, dau comanda sa se prepare astazi, fara zahar pudra.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Multumesc. Este una dintre primele mele retetele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Apetisant...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Doina arata tare bine placinta ta, felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Yyammiiiii,ce bine arata.....trebuie sa fac si eu reteta ta Doina, arata super-bine.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Multumesc, Lenuta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Imi place reteta ta, Doina.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Nu fac foarte des dulciuri. Doar cand vin copiii pe la noi. Le pun si la pachet.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata bine.Imi place!

    • susana rettegi , 27 mai 2009

      Forma de tort arata mai bine.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Adica la o glazura ma refeream. Arata bine!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Arata foarte bine, zaharul pudra este cam mult (asa se vede), nu pun zahar pudra, fiecare cum doreste. Cred ca este si buna! Schimba-i aspectul, o sa vezi ca are alt impact asupra familiei, oaspetilor...sau cine mai doreste.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

56 voturi

Ingrediente

  • Folosim ca masura o cana de 200-250 ml.
  • Pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt + 1 lingurita otet
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 2-3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 1-2 banane

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place, e buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paleuri cu ciocolata