autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
Folosim ca masura o cana de 200-250 ml., Pentru aluat:, 1 cana si jumatate faina, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 3/4 cana ulei, 1 ou, 1 praf de copt + 1 lingurita otet, 1 zahar vanilat, Pentru umplutura:, 400 g branza de vaci, 2-3 oua, 1/2 cana zahar, 1 zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 50 g stafide, 1-2 banane

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

52 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat si se incorporeaza laptele si uleiul amestecand usor cu un tel sub forma de para. Se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Intr-o tava mai inalta, unsa si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aceasta compozitie.
Umplutura:
Se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si stafidele. Se distribuie umplutura peste aluatul turnat in tava. Se taie bananele felii si se pun deasupra.
Se distribuie uniform restul de aluat.
Se pune in cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor).
Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Inimioare zmeurate

Inimioare zmeurate

1.Se prepara blaturile separat din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Inuta Rac , 28 iunie 2015

    Vă mulțumesc pentru rețete. Prăjitura a ieșit foarte bună. Am avut ceva emoții pentru că aluatul mi se părea prea moale, dar pînă la urmă a fost ok. În crema de brînză am pus scorțișoară, după care sînt înnebunită, mai ales în combinație cu bananele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Imi place, e buna.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Arata foarte bine si sigur este foarte buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      LORE , 28 noiembrie 2009

      MI-A IESIT FOARTE BUNA,MI-A PLACUT ,MERCI PT RETETA.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Tudorel, vineeeee. :)

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Cred ca o sa-mi fie pe plac, dau comanda sa se prepare astazi, fara zahar pudra.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Multumesc. Este una dintre primele mele retetele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Apetisant...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Doina arata tare bine placinta ta, felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Yyammiiiii,ce bine arata.....trebuie sa fac si eu reteta ta Doina, arata super-bine.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Multumesc, Lenuta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Imi place reteta ta, Doina.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Nu fac foarte des dulciuri. Doar cand vin copiii pe la noi. Le pun si la pachet.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Arata bine.Imi place!

    • Fara foto

      susana rettegi , 27 mai 2009

      Forma de tort arata mai bine.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Adica la o glazura ma refeream. Arata bine!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Arata foarte bine, zaharul pudra este cam mult (asa se vede), nu pun zahar pudra, fiecare cum doreste. Cred ca este si buna! Schimba-i aspectul, o sa vezi ca are alt impact asupra familiei, oaspetilor...sau cine mai doreste.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

52 voturi

Ingrediente

  • Folosim ca masura o cana de 200-250 ml.
  • Pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 1 ou
  • 1 praf de copt + 1 lingurita otet
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 2-3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 1-2 banane

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place, e buna.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Clafoutis cu visine