Ingrediente
Avem nevoie de foi de placinta{dintr-un pachet de foi de placinta am facut doua placintevreo sase foi le-am folosit la aceasta placinta si restul le-am intrbuintat la o placinta cu carne}, 25o gr.taitei(am folosit spaghete),1 lingura margarina,un pic de sare, oua,7 linguri zahar,200 gr.smantana,1 plic de vanilie,5oo gr.branza de vaci,100 gr.stafide ,1 lingura de amidon,2 linguri de pesmet sau gris,coaja de lamaie si ulei pentru uns foile
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 45 min
7 voturi
Mod de preparare
Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu putina sare ,se lasa sa fiarba cat este indicat pe pachet,se scurg si se amesteca cu 1 lingura de margarina
moale. Se da deoparte si ne ocupam de compozitia cu branza. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu 4 linguri de zahar bine pana ies pufoase adaugam pe rand vanilia smantana,branza de vaci ,coaja de lamaie,stafidele lingura de amidon si grisul. Punem aceasta compozitie peste taitei si amestecam pana se combina bine. Batem albusurile spuma tare adaugam si restul de zahar si mixam pana ce acesta se topeste.
Punem usor peste taitei incorporand incet sa nu se lase albusul. Am uitat sa va spun la inceput ca foile de placinta trebuiesc pregatite pe masa langa noi ,sa fie dezghetate cand le folosim. Pregatim o tava unsa cu ulei
si punem pe fundul ei.
3 foi de placinta unse intre ele foarte usor cu ulei ,peste aceste foi turnama compozitia de taitei. Deasupra punem iarasi 2-3 foi la fel unse usor si o introducem in cuptorul preincalzit.O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.Mai degraba as numi-o budinca in foi cred ca i s-ar potrivi mai bine
Sa o incercati ca este foarte buna .
Va urez spor la treaba si sa aveti pofta!