autor:

maria

» » Budinci

Placinta ungureasca

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2012

Ingrediente
Avem nevoie de foi de placinta{dintr-un pachet de foi de placinta am facut doua placintevreo sase foi le-am folosit la aceasta placinta si restul le-am intrbuintat la o placinta cu carne}, 25o gr.taitei(am folosit spaghete),1 lingura margarina,un pic de sare, oua,7 linguri zahar,200 gr.smantana,1 plic de vanilie,5oo gr.branza de vaci,100 gr.stafide ,1 lingura de amidon,2 linguri de pesmet sau gris,coaja de lamaie si ulei pentru uns foile

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Ieri am rasfoit un pic pe internet ,si am gasit ceva ce mi-a satisfacut papilele si pupilele.Am sa-i pastrez numele acestei placinte din respect pentru vecinii nostri,dar este intr-o varianta romaneasca si cu ingredientele un pic modificate fata de reteta din Prajituria. Deci sa lasam vorba si sa ne apucam de treaba.



Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu putina sare ,se lasa sa fiarba cat este indicat pe pachet,se scurg si se amesteca cu 1 lingura de margarina

moale. Se da deoparte si ne ocupam de compozitia cu branza. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu 4 linguri de zahar bine pana ies pufoase adaugam pe rand vanilia smantana,branza de vaci ,coaja de lamaie,stafidele lingura de amidon si grisul. Punem aceasta compozitie peste taitei si amestecam pana se combina bine. Batem albusurile spuma tare adaugam si restul de zahar si mixam pana ce acesta se topeste.

Punem usor peste taitei incorporand incet sa nu se lase albusul. Am uitat sa va spun la inceput ca foile de placinta trebuiesc pregatite pe masa langa noi ,sa fie dezghetate cand le folosim. Pregatim o tava unsa cu ulei

si punem pe fundul ei.

3 foi de placinta unse intre ele foarte usor cu ulei ,peste aceste foi turnama compozitia de taitei. Deasupra punem iarasi 2-3 foi la fel unse usor si o introducem in cuptorul preincalzit.O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.Mai degraba as numi-o budinca in foi cred ca i s-ar potrivi mai bine

Sa o incercati ca este foarte buna .

Va urez spor la treaba si sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ungureasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Gateau de riz au caramel

Gateau de riz au caramel

Se pune orezul intr-un vas cu 1lde apa si se lasa pe foc 5min cat sa se umfle;intr-un alt vas se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie

3 voturi    4 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    si papilele si pupilele !

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Draga mea mi-ai amintit de aceasta delicioasa placinta pe care nu am mai facut-o de cand am postat-o.Zilele acestea ma apuc de ea....yammy abia astept

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de foi de placinta{dintr-un pachet de foi de placinta am facut doua placintevreo sase foi le-am folosit la aceasta placinta si restul le-am intrbuintat la o placinta cu carne}
  • 25o gr.taitei(am folosit spaghete),1 lingura margarina,un pic de sare, oua,7 linguri zahar,200 gr.smantana,1 plic de vanilie,5oo gr.branza de vaci,100 gr.stafide ,1 lingura de amidon,2 linguri de pesmet sau gris,coaja de lamaie si ulei pentru uns foile

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

si papilele si pupilele !

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de paste cu branza si sunca