autor:

danutza

» » Aperitive

Plăcinte ardeleneşti

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
Pt aluat:, 500 gr.făină, 1 jumătate cub drojdie, sare,, 1 pahar 250 ml.apă călduţă, 50 ml.ulei, , Umplutura:, 300 gr.brânză telemea rasă, 2 gălbenuşuri, 2 linguri smântână, mărar verde tocat, ulei pt prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se frământă un aluat potrivit de tare care se lasă la crescut cca.30 min.
Brânza se amestecă cu gălbenuşurile,smântâna şi mărarul tocat.
După ce aluatul a crescut,se rupe câte o bucăţică de cocă, pe planşeta unsă cu ulei se întinde ,se pune o lingură de compoziţie şi se pliază.Marginile se lipesc bine şi se crestează plăcinta la mijloc cu un cuţit .
Plăcintele se coc în ulei incins.
Se aşează în farfuria pe care s-a pus un şervet de hârtie pentru a absorbi grăsimea.
Sunt bune calde dar...mai bine le mâncaţi reci,alături de un pahar de lapte bătut.
Le puteţi face mai mici decât le-am făcut eu şi le puteţi servi reci,aături de o bere cu prietenii.
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte ardeleneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinte ardelenesti cu cartofi

Placinte ardelenesti cu cartofi

Faina trebuie sa fie calda. Se pune drojdia in apa calda sa stea vreo jumtate de ora. Eu pun in apa

26 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata… Pana

78 voturi    38 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristian Grigore , 14 mai 2014

    Cind ajung acasa,,,, så-mi faci si mie... oricum le-ai zice......

  • Monica_Ionita

    Monica_Ionita (Maestru bucatar) , 14 mai 2014

    Buna

  • Fara foto

    Dana Bostaca , 14 mai 2014

    noi le ziceam "varzare" dar nu stiu de la ce...ca se pot umple cu spanac, varza dulce, stevie carne tocata si...nu mai stiu

    • Fara foto

      Urucu Nana , 10 noiembrie 2013

      BUNA

    • Fara foto

      Narcisa Cornel Ciobanu , 05 octombrie 2013

      iami iammmmmmmm se prepara aceste bunatati de placinte

    • Fara foto

      Ha Molla , 21 septembrie 2013

      De incercat

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Imi face o pofta....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Am venit si eu dupa miros.... La o ase,menea bunatate nu pot renunta. Deasupra se poate pune putin mujdei daca iti place...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Super delicioase placintele tale. Felicitari!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 500 gr.făină
  • 1 jumătate cub drojdie
  • sare,
  • 1 pahar 250 ml.apă călduţă
  • 50 ml.ulei
  • Umplutura:
  • 300 gr.brânză telemea rasă
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • mărar verde tocat
  • ulei pt prăjit

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

Monica_Ionita (Maestru bucatar)

Buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rosii cu mozzarella