autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinte cu cas si marar verde

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 550 gr faina, 2 linguri iaurt, 2 linguri ulei, 25 gr drojdie, 1 lingurita zahar, 250-300 ml apa calduta, un praf de sare, , Umplutura:, , 350 cas de vaca, 2 linguri parmezan ras, 1 lingura cascaval ras, 4 crengute marar verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.
Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.
Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca intr-un loc cald.
Umplutura:
Framantam casul intr-un bol, apoi adaugam cascavalul si parmezanul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam mararul verde, tocat marunt.
Toate acestea le amestecam bine.
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in noua bile egale.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire, rotunda.
Punem putina umplutura, mai pe mijloc, apoi venim cu marginile de aluat peste.
Presaram placinta cu putina faina, o mai intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult sa nu se rupa. La fel procedam si cu celelalte.
Incingem o tigaie antiaderenta si coacem placintele, rand pe rand, pe ambele parti. Intai le coacem pe partea impaturita, apoi pe cealalta.
Le scoatem pe un platou, le lasam putin sa se racoreasca si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cas si marar verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Tartă cu spanac și feta

Tartă cu spanac și feta

Se intinde aluatul într-o formă de copt rotundă, cu hârtia de copt desubt. Împungem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 27 iulie 2018

    Nu am scirs de ulei, pentru ca nu le-am prajit in ulei. Le-am copt fara nimic, cum coceau bunicle noastre turtele pe plita.

  • Fara foto

    Irimia , 26 iulie 2018

    Nu ați specificat in cat ulei se prăjesc plăcințele.La noi se fac cu urda nu cu cas.

  • Fara foto

    Fieraru Maria , 26 iulie 2018

    Fr.Bună_vreau sa fac si eu.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2014

      Multumesc Sidy :*

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2014

      Cea mai buna placinta !

    • Fara foto

      Simona Costan , 08 august 2014

      placintele originale se fac pe lespede.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250-300 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 350 cas de vaca
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura cascaval ras
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Nu am scirs de ulei, pentru ca nu le-am prajit in ulei. Le-am copt fara nimic, cum coceau bunicle noastre turtele pe plita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu urda si marar