1. Se calesc putin ceapa si dovleacul in ulei de masline. Se adauga putina apa, se da focul mic si se fierbe inabusit 15 minute. Cu o furculitaa se verifica daca dovleacul e facut. Se preseaza dovleacul cu furculita pentru a obtine un piure. Se adauga orezul, menta, sarea si piperul si se mai lasa la foc mic 12 minute. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca de tot.
2. Din ingredientele pentru foaie se framânta un aluat moale si elastic si se imparte in gogosele mici. Pe o suprafata data cu faina se intinde fiecare "gogoasa" intr-o foaie lunga. Se taie foaia in patrate de 7 x 7 cm, si in mijlocul fiecarui patrat se pune o cantitate mica de umplutura. Se unesc la mijloc colturile opuse ale fiecarui patrat si se apasa usor pentru a se intinde umplutura in placintele. Se pune fiecare placinta in ulei incins si se prajeste pe ambele parti pana la rumenire. Placintele se servesc calde (nu fierbinti) sau la temperatura camerei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii