autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Placinte cu dovleac, orez si menta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
30 bucati, Umplutura:, 2 cesti dovleac proaspat, taiat cuburi, 2-3 linguri orez, 1 ceapa mare, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura menta proaspata, tocata fin, sare, piper, Foaia de placinta:, 500 gr faina alba, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri zeama de lamâie, sare, apa calda pentru framântat.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se calesc putin ceapa si dovleacul in ulei de masline. Se adauga putina apa, se da focul mic si se fierbe inabusit 15 minute. Cu o furculitaa se verifica daca dovleacul e facut. Se preseaza dovleacul cu furculita pentru a obtine un piure. Se adauga orezul, menta, sarea si piperul si se mai lasa la foc mic 12 minute. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca de tot.

2. Din ingredientele pentru foaie se framânta un aluat moale si elastic si se imparte in gogosele mici. Pe o suprafata data cu faina se intinde fiecare "gogoasa" intr-o foaie lunga. Se taie foaia in patrate de 7 x 7 cm, si in mijlocul fiecarui patrat se pune o cantitate mica de umplutura. Se unesc la mijloc colturile opuse ale fiecarui patrat si se apasa usor pentru a se intinde umplutura in placintele. Se pune fiecare placinta in ulei incins si se prajeste pe ambele parti pana la rumenire. Placintele se servesc calde (nu fierbinti) sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu dovleac, orez si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

Cepele se curata, se spala, se taie pestisori, se adauga la uleiul incins, se calesc la foc moale

13 voturi    15 comentarii
20 min
Retete de post
Cartofi copti

Cartofi copti

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja pentru 10 minute. Dupa ce s-au fiert pe jumatate

5 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 30 bucati
  • Umplutura:
  • 2 cesti dovleac proaspat
  • taiat cuburi
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura menta proaspata
  • tocata fin
  • sare
  • piper
  • Foaia de placinta:
  • 500 gr faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamâie
  • sare
  • apa calda pentru framântat.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta