autor:

tania

» » Aperitive cu brinza

Placinte cu za'atar verde(oregano)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Ingrediente
Aluat, -1 kg faina, -250 gr oregano verde taiat nu prea marunt, -400 gr branza nu prea sarata(poate fi cas la care se aduga sare dupa gust), -2 linguri de drojdie + 2 linguri de zahar(facultativ), -3 cepe mijlocii taiate marunt, -150 ml ulei masline, -apa pentru framantat, , ulei de masline pentru uns tavile

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

In zonele Iordaniei si ale Palestinei, oregano se gaseste aproape in toate lunile anului, fiind cultivat, se pare a nu fi prea pretentios,necesitand totusi o suficienta cantitate de apa. Astfel nu putem spune ca e vorba de un condiment ci de o planta asemanatoare cimbrului, care are o aroma deosebita.
El poate fi folosit si in stare uscata la unele mancaruri si mai ales la pizza.
In tarile arabe se macina si in combinatie cu susan, sumac si ulei de masline se fac sandwichuri care sunt mult apreciate de cei mici ba chiar si de cei in varsta, avand multe beneficii pentru sanatate.
Specialistii au descoperit ca ceaiul de oregano este recomandat pentru tuse, bronsita si astm.
Dar acum sa trecem la reteta noastra..!
Oregano se curata si se spala bine in mai multe ape dupa care il lasam la scurs apoi il taiem nu prea marunt.De obicei eu folosec numai frunzele.
Intre timp se caleste ceapa taiata marunt in jumatate din cantitatea de ulei si se va da la racit.
Se pune toata faina intr-un vas cu diametrul mare in care vom lasa sa dospeasca drojdia cu putina apa si zaharul, apoi adaugam ceapa calita cu tot cu ulei, oregano taiat, branza framantata dar nu prea tare(cu cat bucatile sunt mai marisoare,cu atat e mai gustos); daca branza nu e sarata se adauga sare dupa gust.
Se adauga apa treptat si se amesteca toate ingredientele si se incepe framantatul. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat si usor lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).
Totul se va framanta la un loc, ca un aluat de paine. Restul de ulei il adaugam pe parcurs pana se termina framantatul.
Important este sa obtineti un aluat bine framantat, nelipicios, insa moale si usor de modelat.
Se acopera vasul si se lasa aluatul la dospit timp de o jumatate de ora acoperit si ferit de curenti de aer pana cantitatea se dubleaza.
Dupa ce a crescut se pune pe masa de lucru care a fost unsa cu putin ulei de masline si se intind foi nu prea groase, aprox. de 5-6 mm, iar cu ajutorul unui pahar se decupeaza aluatul iar formele le vom aseza in tava unsa bine cu ulei de masline. Procedam la fel pana cand se va termina tot aluatul dupa care le vom coace in cuptorul in prealabil incalzit timp de 20 de min.
Dupa ce le-am rumenit putin pana devine culoarea lor aurie le scoatem din cuptor le ungem cu putin ulei pentru a capata un luciu.
Dupa ce s-au racit putin le scoatem pe un platou si le putem servi, ele fiind foarte gustoase atat calde cat si reci.
Le putem servi la cina si chiar la un pranz usor, alaturi de o supa crema de linte rosie.(Cream of red lentil soup )
Pofta buna..!
Specific: Palestina
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu za'atar verde(oregano)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinte cu cas si marar verde

Placinte cu cas si marar verde

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Telemea de vaca

Telemea de vaca

Avem nevoie de 3 litri de lapte. Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Eu am

18 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • -1 kg faina
  • -250 gr oregano verde taiat nu prea marunt
  • -400 gr branza nu prea sarata(poate fi cas la care se aduga sare dupa gust)
  • -2 linguri de drojdie + 2 linguri de zahar(facultativ)
  • -3 cepe mijlocii taiate marunt
  • -150 ml ulei masline
  • -apa pentru framantat
  • ulei de masline pentru uns tavile

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
FOIETAJ CU BRANZA SI CIUPERCI