Fiecare dreptunghi de aluat se împarte imaginar (sau se amprenteaza cu o linie), in trei parti pe latura lunga.
Dacă vrei o gustare rapidă, un mic dejun savuros și sățios, sau vrei să îți impresionezi prietenii cu plăcinte calde delicioase și aspectuoase, îți recomand aceste plăcinte împletite cu mozzarella.
Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca. 1-2 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.
Se sfărâmă urda cu ajutorul unei furculițe și se amestecă bine cu mozzarella și parmezanul rase, usturoiul zdrobit și oul, până se obține o cremă de brânză omogenă. La sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat care se incorporează în umplutura de brânză și se potrivește de sare și piper după gust.
Între timp se aprinde cuptorul la 200 grd.C, astfel încât acesta să fie bine încins în momentul introducerii tavii, pentru ca plăcinta noastră să crească și să se rumenească frumos si repede.
Când aluatul s-a dezghețat (aveți grijă însă să nu fie foarte moale), se taie fiecare foaie de aluat în două, obținându-se astfel 4 foi dreptunghiulare egale. Eu am folosit foietaj Bella care conține 2 foi/pachet.
Fiecare dreptunghi de aluat se împarte imaginar (sau se amprentează cu o linie), în trei părți pe latura lungă. Se crestează ușor oblic un cuțit ascuțit lateralele foii de aluat în fâșii late de cca 1,0-1,5 cm pentru împletitură.
Pe zona din mijloc, se așază un sfert din cantitatea de cremă de mozzarella, se nivelează ușor, după care se împletește plăcinta aducând benzile de aluat una peste cealaltă.
Se repetă această operațiune pentru celelalte bucăți de aluat, rezultând în final 4 plăcinte împletite.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se așază plăcintele și cu ajutorul unei pensule se ung cu un gălbenuș de ou amestecat cu 1 lingură de lapte, după care opțional se presară mac și/sau susan după preferință.
Se bagă tava în cuptorul încins la 200 grd.C, pentru cca. 15-20 minute (depinde de cuptorul folosit), sau până când plăcintele se umflă și sunt ușor rumenite deasupra.
Plăcintele împletite cu mozzarella se pot servi calde sau reci, fiind ideale pentru un mic dejun sățios sau o gustare rapidă, însoțite de un pahar de iaurt sau lapte (dulce sau bătut).
Poftă bună!
Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii