autor:

Victoria Gabriela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza

Placinte impletite cu mozzarella

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2016

Ingrediente
(4 buc.), - 800 gr foietaj din comerț (1 pachet), - 200 gr brânză mozzarella maturată rasă, - 100 gr urdă, - 50 gr parmezan ras, - 1 cățel de usturoi, - 2 linguri de pătrunjel tocat, - sare, - piper mozaic proaspăt măcinat ( după gust), - 1 ou, - 1 gălbenuș de ou +1 lingurită de lapte pentru uns, - decor opțional: semințe de mac/susan

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Dacă vrei o gustare rapidă, un mic dejun savuros și sățios, sau vrei să îți impresionezi prietenii cu plăcinte calde delicioase și aspectuoase, îți recomand aceste plăcinte împletite cu mozzarella.

Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca. 1-2 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.

Se sfărâmă urda cu ajutorul unei furculițe și se amestecă bine cu mozzarella și parmezanul rase, usturoiul zdrobit și oul, până se obține o cremă de brânză omogenă. La sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat care se incorporează în umplutura de brânză și se potrivește de sare și piper după gust.

Între timp se aprinde cuptorul la 200 grd.C, astfel încât acesta să fie bine încins în momentul introducerii tavii, pentru ca plăcinta noastră să crească și să se rumenească frumos si repede.

Când aluatul s-a dezghețat (aveți grijă însă să nu fie foarte moale), se taie fiecare foaie de aluat în două, obținându-se astfel 4 foi dreptunghiulare egale. Eu am folosit foietaj Bella care conține 2 foi/pachet.

Fiecare dreptunghi de aluat se împarte imaginar (sau se amprentează cu o linie), în trei părți pe latura lungă. Se crestează ușor oblic un cuțit ascuțit lateralele foii de aluat în fâșii late de cca 1,0-1,5 cm pentru împletitură.

Pe zona din mijloc, se așază un sfert din cantitatea de cremă de mozzarella, se nivelează ușor, după care se împletește plăcinta aducând benzile de aluat una peste cealaltă.

Se repetă această operațiune pentru celelalte bucăți de aluat, rezultând în final 4 plăcinte împletite.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se așază plăcintele și cu ajutorul unei pensule se ung cu un gălbenuș de ou amestecat cu 1 lingură de lapte, după care opțional se presară mac și/sau susan după preferință.

Se bagă tava în cuptorul încins la 200 grd.C, pentru cca. 15-20 minute (depinde de cuptorul folosit), sau până când plăcintele se umflă și sunt ușor rumenite deasupra.

Plăcintele împletite cu mozzarella se pot servi calde sau reci, fiind ideale pentru un mic dejun sățios sau o gustare rapidă, însoțite de un pahar de iaurt sau lapte (dulce sau bătut).

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte impletite cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinte cu branza si marar

Placinte cu branza si marar

Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate

26 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza FLUTURAS

Pateuri cu branza FLUTURAS

Se framanta un aluat la rece din untul si branza date pe razatoarea mare si se adauga si faina.Se

6 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • (4 buc.)
  • - 800 gr foietaj din comerț (1 pachet)
  • - 200 gr brânză mozzarella maturată rasă
  • - 100 gr urdă
  • - 50 gr parmezan ras
  • - 1 cățel de usturoi
  • - 2 linguri de pătrunjel tocat
  • - sare
  • - piper mozaic proaspăt măcinat ( după gust)
  • - 1 ou
  • - 1 gălbenuș de ou +1 lingurită de lapte pentru uns
  • - decor opțional: semințe de mac/susan

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

15 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

8 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Cocorada si pita de pe valea Salautei