Pentru umplutura,branza de oi se amesteca bine cu un ou si cu o lingurita de gris.Faina se opareste cu untul topit,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.Se adauga apoi ouale,unul cate unul,sarea,lamaia rasa si drojdia dizolvata in cateva linguri cu sifon.Se framanta un aluat potrivit de tare pana se dislipeste usor de pe mana.Se lasa la cald 2 ore ,apoi aluatul se imparte in 12 bucati egale.Se intinde din fiecare bucata de foaie rotunda,cu 15-20 cm diametrul,se pune pe jumatate o parte din umplutura,se unge pe margini cu apa,se acopera cu partea cealalta si se indoaie putin marginile ca sa nu iasa umplutura afara.Se incinge grasimea si se prajeste fiecare placinta se parat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii