autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

placinte moldovenesti

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Ingrediente
pt aluat:300 g faina,300 g unt, oua,20 g drojdie,1 lingurita coaja de lamaie, linguri de sifon,un varf de cutit sare | pt prajit:200 g untura | pentru umplutura:200 g branza de oi framantata,1 ou,1 lingurita gris,100 g smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru umplutura,branza de oi se amesteca bine cu un ou si cu o lingurita de gris.Faina se opareste cu untul topit,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.Se adauga apoi ouale,unul cate unul,sarea,lamaia rasa si drojdia dizolvata in cateva linguri cu sifon.Se framanta un aluat potrivit de tare pana se dislipeste usor de pe mana.Se lasa la cald 2 ore ,apoi aluatul se imparte in 12 bucati egale.Se intinde din fiecare bucata de foaie rotunda,cu 15-20 cm diametrul,se pune pe jumatate o parte din umplutura,se unge pe margini cu apa,se acopera cu partea cealalta si se indoaie putin marginile ca sa nu iasa umplutura afara.Se incinge grasimea si se prajeste fiecare placinta se parat.
Daca ti-a placut reteta noastra "placinte moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulouri de post cu nuca

Rulouri de post cu nuca

Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara. Se ia o foaie de placintă

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • pt aluat:300 g faina,300 g unt, oua,20 g drojdie,1 lingurita coaja de lamaie, linguri de sifon,un varf de cutit sare | pt prajit:200 g untura | pentru umplutura:200 g branza de oi framantata,1 ou,1 lingurita gris,100 g smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

Tai jeleurile cubulete,dai biscuitii prin masina de tocat,apoi le amesteci cu gemul,nuca cocos alba

1 vot    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
acadele cu parmezan

acadele cu parmezan

Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt,se pune cascaval ra la capatul stiksului,se

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
bulz

bulz

Mamaliga se fierbe ,mai groasa,se modeleaza ,cu mainileumede de zer,cuprinzand in interior branza

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi aromate cu portocala