autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Plăcinte, plăcinţele

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
1 kg de faină de grâu, 8o g de drojdie proaspătă, 1 lingură de zahăr, 1 linguriţă de sare, 2-3 linguri de ulei, apă căldută, varză călită, brânză amestecată cu ouă, mere rase şi călite

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se amestecă drojdia cu zahărul, puţină apă călduţă şi făină. Când a crescut se amestecă şi restul ingredientelor şi se frământă un aluat ca de pâine. Se lasă la crescut(acoperit) cam 30 de minute(până îşi dublează volumul).
Varza călită cu ceapă trebuie să fie rece. Am încercat şi cu varză acră, dar îmi place mai mult cu dulce. De gustibus!
Brânza se zdrobeşte şi se amestecă cu ouă întregi(2-3).
Merele se rad şi se călesc.
Se întinde aluatul cu mâna şi se pune umplutura, apoi se adună aluatul şi se aplatizează plăcintele.
Am încercat mai multe metode de coacere. Dupace am văzut reţeta unei gustoase care avea o tigaie "şmecheră" din Germania, am copt în tigaie de teflon acoperită cu capac şi a ieşit foarte bine. Trebuie supravegheat cu atenţie focul şi reglat să nu se ardă. Durează destul de mult aşa.
Am copt si în tigaia de clătite cu putin ulei şi au fost gustoase şi mai rapide, iar o parte le-am copt în cuptor. Cele din cuptor se ung cu nişte slănină când sunt gata şi se acoperă să se moaie.
Bune toate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte, plăcinţele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Mancare de morcovi sote

Mancare de morcovi sote

Spălăm morcovii, îi curăţăm de coajă cu un cuţit sau chiar cu o spălătoare de vase

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Bune, bunicele de tot.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Foarte bune placintele. Felicitari!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    ce bune sunt..:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Draga Adelina. Ma starnesti din nou :) Sa inteleg ca ,,smechera din Germania ´´ eu sunt ???? hi hi hi Woooooooauuuu !!!! Mi-a lasat gura apa , unse cu slanina ??? De unde slanina smechera ce esti ??? Doar daca te induiosez si-mi trimiti si mie o placa ,doua de slanina :))) Super bune si gustoase , mmmmm !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faină de grâu
  • 8o g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • apă căldută
  • varză călită
  • brânză amestecată cu ouă
  • mere rase şi călite

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Bune, bunicele de tot.

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Cartofi gratinati la microunde