Plăcinte, plăcinţele

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Plăcinte, plăcinţele

Ingrediente

  • 1 kg de faină de grâu
  • 8o g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • apă căldută
  • varză călită
  • brânză amestecată cu ouă
  • mere rase şi călite

Mod de preparare

Se amestecă drojdia cu zahărul, puţină apă călduţă şi făină. Când a crescut se amestecă şi restul ingredientelor şi se frământă un aluat ca de pâine. Se lasă la crescut(acoperit) cam 30 de minute(până îşi dublează volumul).

Varza călită cu ceapă trebuie să fie rece. Am încercat şi cu varză acră, dar îmi place mai mult cu dulce. De gustibus!

Brânza se zdrobeşte şi se amestecă cu ouă întregi(2-3).

Merele se rad şi se călesc.

Se întinde aluatul cu mâna şi se pune umplutura, apoi se adună aluatul şi se aplatizează plăcintele.

Am încercat mai multe metode de coacere. Dupace am văzut reţeta unei gustoase care avea o tigaie "şmecheră" din Germania, am copt în tigaie de teflon acoperită cu capac şi a ieşit foarte bine. Trebuie supravegheat cu atenţie focul şi reglat să nu se ardă. Durează destul de mult aşa.

Am copt si în tigaia de clătite cu putin ulei şi au fost gustoase şi mai rapide, iar o parte le-am copt în cuptor. Cele din cuptor se ung cu nişte slănină când sunt gata şi se acoperă să se moaie.

Bune toate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise