autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Plăcinte, plăcinţele

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
1 kg de faină de grâu, 8o g de drojdie proaspătă, 1 lingură de zahăr, 1 linguriţă de sare, 2-3 linguri de ulei, apă căldută, varză călită, brânză amestecată cu ouă, mere rase şi călite

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se amestecă drojdia cu zahărul, puţină apă călduţă şi făină. Când a crescut se amestecă şi restul ingredientelor şi se frământă un aluat ca de pâine. Se lasă la crescut(acoperit) cam 30 de minute(până îşi dublează volumul).
Varza călită cu ceapă trebuie să fie rece. Am încercat şi cu varză acră, dar îmi place mai mult cu dulce. De gustibus!
Brânza se zdrobeşte şi se amestecă cu ouă întregi(2-3).
Merele se rad şi se călesc.
Se întinde aluatul cu mâna şi se pune umplutura, apoi se adună aluatul şi se aplatizează plăcintele.
Am încercat mai multe metode de coacere. Dupace am văzut reţeta unei gustoase care avea o tigaie "şmecheră" din Germania, am copt în tigaie de teflon acoperită cu capac şi a ieşit foarte bine. Trebuie supravegheat cu atenţie focul şi reglat să nu se ardă. Durează destul de mult aşa.
Am copt si în tigaia de clătite cu putin ulei şi au fost gustoase şi mai rapide, iar o parte le-am copt în cuptor. Cele din cuptor se ung cu nişte slănină când sunt gata şi se acoperă să se moaie.
Bune toate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte, plăcinţele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Ciupercile se feliaza si se calesc usor in unt la foc mic . Se adauga smantana, nuca muscat, sare

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Sufleu de spanac cu cartofi

Sufleu de spanac cu cartofi

Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie

8 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Bune, bunicele de tot.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Foarte bune placintele. Felicitari!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    ce bune sunt..:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Draga Adelina. Ma starnesti din nou :) Sa inteleg ca ,,smechera din Germania ´´ eu sunt ???? hi hi hi Woooooooauuuu !!!! Mi-a lasat gura apa , unse cu slanina ??? De unde slanina smechera ce esti ??? Doar daca te induiosez si-mi trimiti si mie o placa ,doua de slanina :))) Super bune si gustoase , mmmmm !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faină de grâu
  • 8o g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • apă căldută
  • varză călită
  • brânză amestecată cu ouă
  • mere rase şi călite

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

126 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Bune, bunicele de tot.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Bulete din bureti (opintici) Bulete din bureti (opintici)

Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti. Se adauga sare, tarhon, oregano, piper macinat, rozmarin, faina de grau

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati. Se taie felii ciupercile champignion. Se curata si se taie marunt ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de cartofi