autor:

ALINA BANICA

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placintele crocante

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2010

Ingrediente
- un pachet de foietaj, - 4 oua, - 250 g cas de oaie, - 1 legatura de ceapa verde, - 1 legatura de marar, - 1 lingurita piper, - 1 lingurita boia, - 50 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se face umplutura din cas ras, ceapa verde tocata, marar tocat, 4 oua, piper si boia de ardei.
2. Se intinde foaia si se decupeaza cu o cana rotocoale in care se aseaza o lingura de umplutura si se lipeste.
3. Se aseaza hartie de copt in tava de la aragaz, se unge cu unt si se incinge.
In tava incinsa se aseaza placintelele si se dau la cuptor timp de 15-20 minute.
Se scot pe un cos si se lasa sa se racoreasca.
4. Se servesc cu compot sau cu iaurt.
Eu le-am servit cu compot de piersici, dar la fel de bine merg servite si cu iaurt de oaie. Sunt delicioase.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele crocante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite cu branza

Clatite cu branza

Pentru umplutura putem folosi branza sarata (telemea), feta, branza de vaci proaspata, etc. Preparati

22 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Chifle cu brânză la grătar

Chifle cu brânză la grătar

Chiflele se crestează adânc în cruce,se umplu cu brânzeturile amestecate cu ceapa şi busuiocul(este

12 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Eu si fratele meu am fost crescuti de o Doamna turcoaica. Nu cred ca avea mai mult de patru clase, dar am invatat de la ea foarte multe. Aceasta reteta este inspirata de ea... ne servea mereu pastele sau placintelele cu compot! In masura in care imi mai aduc aminte, voi mai posta retete pe care ni le facea si pe care acum incerc sa le transmit fetei mele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Bune, bune!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Multumesc pentru impresii!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Da bune trebuie sa mai fie!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte aromate si apetisante!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte bune,si arata super!!!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Da ! , ne-ai facut pofta !, nu puteai sa faci mai multe ????

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoase, arata minunat.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Crocante si delicioase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Arata super bine placintelele tale...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Delicioase ! super prezentarea.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Simplu si gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • - un pachet de foietaj
  • - 4 oua
  • - 250 g cas de oaie
  • - 1 legatura de ceapa verde
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 lingurita piper
  • - 1 lingurita boia
  • - 50 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Eu si fratele meu am fost crescuti de o Doamna turcoaica. Nu cred ca avea mai mult de patru clase, dar am invatat de la ea foarte multe. Aceasta reteta este inspirata de ea... ne servea mereu pastele sau placintelele cu compot! In masura in care imi mai aduc aminte, voi mai posta retete pe care ni le facea si pe care acum incerc sa le transmit fetei mele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Branza feta la gratar