Din faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi mareste de doua ori volumul. Se intind apoi foi rotunde de marimea unei farfurii. In mijlocul fiecareia, se pune cite o lingura de umplutura, se indoaie foaia, se preseaza cu degetele pe margine sa se lipeasca bine. Se coc in uleiul incins, pe ambele parti. Umplutura se prepara amestecind brinza cu ouale si mararul. Placintelele, dupa ce s-au copt, se ung cu smintina si se pun una peste alta sa se fragezeasca.
Se servesc fierbinti

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii