Placintele cu ciuperci „au gratin”

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 160 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 3 crengute de cimbru,
  • sare,
  • 400 g ciuperci,
  • 2 cepe mici,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 150 g branza topita,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Se prepara aluatul de placintele din faina, lapte si oua, la care se adauga putina sare si frunzulite de cimbru taiate cu foarfeca.

Se taie ciupercile in 4. Ceapa, curatata, se taie marunt si se prajeste in uleiul incins. Se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper si se dunstuiesc, pana ce se evapora toata zeama.

Se unge o tigaie cu ulei si se prajesc, pe rand, placintelele, dupa care se aseaza intr-o tava si se presara peste ele ciupercile si bucati de branza topita. Se dau la cuptor, sub grill, si se gratineaza (pana ce incepe sa se topeasca branza). Inainte de a le servi, se pot garnisi cu frunzulite de cimbru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise