autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placintele cu ciuperci „au gratin”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 160 g faina, , 250 ml lapte, , 2 oua, , 3 crengute de cimbru, , sare, , 400 g ciuperci, , 2 cepe mici, , 2 linguri ulei de masline, , 150 g branza topita, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul de placintele din faina, lapte si oua, la care se adauga putina sare si frunzulite de cimbru taiate cu foarfeca.
Se taie ciupercile in 4. Ceapa, curatata, se taie marunt si se prajeste in uleiul incins. Se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper si se dunstuiesc, pana ce se evapora toata zeama.
Se unge o tigaie cu ulei si se prajesc, pe rand, placintelele, dupa care se aseaza intr-o tava si se presara peste ele ciupercile si bucati de branza topita. Se dau la cuptor, sub grill, si se gratineaza (pana ce incepe sa se topeasca branza). Inainte de a le servi, se pot garnisi cu frunzulite de cimbru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci „au gratin”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute de post

Ciuperci umplute de post

Ciupercile se curata de codite,ceapa se taie marunt si se prajeste inpreuna cu morcovul dat prin

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Preparare cosulete Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se decupeaza cerculete de

3 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 160 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 crengute de cimbru
  • sare
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe mici
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g branza topita
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Piramida Paradis