autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placintele cu ciuperci „au gratin”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 160 g faina, , 250 ml lapte, , 2 oua, , 3 crengute de cimbru, , sare, , 400 g ciuperci, , 2 cepe mici, , 2 linguri ulei de masline, , 150 g branza topita, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul de placintele din faina, lapte si oua, la care se adauga putina sare si frunzulite de cimbru taiate cu foarfeca.
Se taie ciupercile in 4. Ceapa, curatata, se taie marunt si se prajeste in uleiul incins. Se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper si se dunstuiesc, pana ce se evapora toata zeama.
Se unge o tigaie cu ulei si se prajesc, pe rand, placintelele, dupa care se aseaza intr-o tava si se presara peste ele ciupercile si bucati de branza topita. Se dau la cuptor, sub grill, si se gratineaza (pana ce incepe sa se topeasca branza). Inainte de a le servi, se pot garnisi cu frunzulite de cimbru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci „au gratin”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute de cartofi cu branza

Chiftelute de cartofi cu branza

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat

11 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Bruschete de secara cu crema de somon si capere pentru un mic dejun satios

Bruschete de secara cu crema de somon si capere pentru un mic dejun satios

Tocam ceapa, somonul si burta de somon marunt. Amestecam cu crema de branza si cu caperele. Pregatim

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 160 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 crengute de cimbru
  • sare
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe mici
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g branza topita
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cartofi copti