autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placintele cu ciuperci si cascaval

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 350 gr faina, 2 linguri iaurt, 5 gr drojdie uscata, 170 ml apa calduta, 2 linguri ulei, sare, Umplutura:, 1 ceapa, 1 morcov, 1 borcan mic de ciuperci, 2 linguri parmezan ras, 100 gr cascaval, 2 crengute marar verde, 2 linguri ulei, sare, piper, boia dulce, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura.
Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam.
Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat, lasam sa dospeasca la loc ferit de curent 40-50 de minute.
Umplutura:
Curatam ceapa, morcovul, le punem in blender si dam cateva pulsuri sa le maruntim. Nu le tocam prea tare sa le facem pasta.
Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le tocam tot in blender.
Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.
Punem ciupercile si 1/2 cana de apa.
Amestecam bine, presaram sare, piper si boia dulce.
Lasam sa scada totul la foc potrivit, iar cand lichidul s-a evaporat, tragem tigaia de pe foc.
Adaugam mararul verde tocat marunt, parmezanul ras, amestecam.
Cascavalul il taiem bucatele potrivite, cam cat jumatate de deget.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, iar cu ajutorul unui bol micut, decupam cercuri.
Pe marginea fiecarui cerc punem umplutura si cate o bucatica de cascaval.
Venim cu cealalta jumatate de cerc peste umplutura, apasam bine marginile.
Aluatul dintre cercuri, il intindem din nou pana il terminam pe tot.Vor iesi 12 bucati.
Asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem oul spuma si un un pensonas ungem placintelele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pana se rumenesc, undeva la 35-45 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop gros pentru 15-20 de minute, apoi punem servi. Daca nu serviti imediat, le lasati acoperite pana se racesc, apoi le transferati intr-un bol, le acoperiti cu folie si le pastrati la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placintele cu pui,cascaval si ciuperci

Placintele cu pui,cascaval si ciuperci

Mod de preparare: 1. se calesc ciupercile taiate preventiv pana scade toata zeama din ele si se

10 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
bruschete de rosii cu busuioc

bruschete de rosii cu busuioc

rosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu

3 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 5 gr drojdie uscata
  • 170 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 2 linguri parmezan ras
  • 100 gr cascaval
  • 2 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci umplute