autor:

Dachman Laura

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placintele cu ciuperci si tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , Ingrediente, •1 ceapa mare, tocata, •ulei, pentru prajit, •450 gr mix de ciuperci, injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari, •200 gr mazare congelata, decongelata, •½ lingura tarhon, •180 ml smantana grasa, •250 gr aluat foietaj, •1 ou, batut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1. Prajeste ceapa usor in putin ulei pana ce s-a inmuiat si incepe sa capete o culoare aurie, aprox.10 minute.Adauga ciupercile si prajeste-le timp de 5-10 minute, pana ce capata o culoare maronie, iar lichidul din tigaie s-a evaporat.Adauga mazarea, tarhonul si smantana.Lasa-le sa fiarba pentru 2-3 minute, apoi asezoneaza-le.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase individuale termorezistente (sau poti folosi un singura vas mai mare).
2. Taie 4 cercuri din aluatul foietaj care sa fie cu aprox. 2 cm mai mari decat gura vasului.Periaza marginile vaselor cu ou apoi aseaza cercurile de aluat peste fiecare vas, apasand marginile aluatului pentru a se lipi.Periaza placintelele cu ou, apoi coace-le timp de 25-30 minute, pana ce aluatul s-a umflat si a capatat o culoare aurie.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Caprese

Pui Caprese

Taiem pieptul de pui cubulete si il amestecam cu ceapa taiata cubulete mici, usturoiul zdrobit, sare,

19 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cosulete cu spanac si curcan

Cosulete cu spanac si curcan

Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde. Dupa ce

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O prezentare deosebita ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Delicios...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Super prezentare,felicitari si un 10 mare.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Delicios :)

    • Fara foto

      Dana Macovei (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Arata minunat. Trebuie sa o incerc si pe asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • •1 ceapa mare
  • tocata
  • •ulei
  • pentru prajit
  • •450 gr mix de ciuperci
  • injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari
  • •200 gr mazare congelata
  • decongelata
  • •½ lingura tarhon
  • •180 ml smantana grasa
  • •250 gr aluat foietaj
  • •1 ou
  • batut

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O prezentare deosebita ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de ciuperci cu galuste de faina