autor:

Dachman Laura

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placintele cu ciuperci si tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , Ingrediente, •1 ceapa mare, tocata, •ulei, pentru prajit, •450 gr mix de ciuperci, injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari, •200 gr mazare congelata, decongelata, •½ lingura tarhon, •180 ml smantana grasa, •250 gr aluat foietaj, •1 ou, batut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1. Prajeste ceapa usor in putin ulei pana ce s-a inmuiat si incepe sa capete o culoare aurie, aprox.10 minute.Adauga ciupercile si prajeste-le timp de 5-10 minute, pana ce capata o culoare maronie, iar lichidul din tigaie s-a evaporat.Adauga mazarea, tarhonul si smantana.Lasa-le sa fiarba pentru 2-3 minute, apoi asezoneaza-le.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase individuale termorezistente (sau poti folosi un singura vas mai mare).
2. Taie 4 cercuri din aluatul foietaj care sa fie cu aprox. 2 cm mai mari decat gura vasului.Periaza marginile vaselor cu ou apoi aseaza cercurile de aluat peste fiecare vas, apasand marginile aluatului pentru a se lipi.Periaza placintelele cu ou, apoi coace-le timp de 25-30 minute, pana ce aluatul s-a umflat si a capatat o culoare aurie.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legume, carnati si cascaval

Tarta cu legume, carnati si cascaval

Pt blat se framanta toate bine pana devine un aluat, apoi se intinde intr-o tava de tarta unsa si

39 voturi    24 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Sunt foarte buni, fiind preparati cu mai multe feluri de branza, smantana, lapte, unt si cu ardei

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O prezentare deosebita ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Delicios...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Super prezentare,felicitari si un 10 mare.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Delicios :)

    • Fara foto

      Dana Macovei (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Arata minunat. Trebuie sa o incerc si pe asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • •1 ceapa mare
  • tocata
  • •ulei
  • pentru prajit
  • •450 gr mix de ciuperci
  • injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari
  • •200 gr mazare congelata
  • decongelata
  • •½ lingura tarhon
  • •180 ml smantana grasa
  • •250 gr aluat foietaj
  • •1 ou
  • batut

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O prezentare deosebita ...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR