autor:

Dachman Laura

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placintele cu ciuperci si tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , Ingrediente, •1 ceapa mare, tocata, •ulei, pentru prajit, •450 gr mix de ciuperci, injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari, •200 gr mazare congelata, decongelata, •½ lingura tarhon, •180 ml smantana grasa, •250 gr aluat foietaj, •1 ou, batut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1. Prajeste ceapa usor in putin ulei pana ce s-a inmuiat si incepe sa capete o culoare aurie, aprox.10 minute.Adauga ciupercile si prajeste-le timp de 5-10 minute, pana ce capata o culoare maronie, iar lichidul din tigaie s-a evaporat.Adauga mazarea, tarhonul si smantana.Lasa-le sa fiarba pentru 2-3 minute, apoi asezoneaza-le.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase individuale termorezistente (sau poti folosi un singura vas mai mare).
2. Taie 4 cercuri din aluatul foietaj care sa fie cu aprox. 2 cm mai mari decat gura vasului.Periaza marginile vaselor cu ou apoi aseaza cercurile de aluat peste fiecare vas, apasand marginile aluatului pentru a se lipi.Periaza placintelele cu ou, apoi coace-le timp de 25-30 minute, pana ce aluatul s-a umflat si a capatat o culoare aurie.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute cu quinoa

Gulii umplute cu quinoa

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spetzofai

Spetzofai

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O prezentare deosebita ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Delicios...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Super prezentare,felicitari si un 10 mare.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Delicios :)

    • Fara foto

      Dana Macovei (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Arata minunat. Trebuie sa o incerc si pe asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • •1 ceapa mare
  • tocata
  • •ulei
  • pentru prajit
  • •450 gr mix de ciuperci
  • injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari
  • •200 gr mazare congelata
  • decongelata
  • •½ lingura tarhon
  • •180 ml smantana grasa
  • •250 gr aluat foietaj
  • •1 ou
  • batut

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O prezentare deosebita ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti, cu sos de smantana la cuptor