autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placintele cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g miez de dovleac, , sare, , 50 g bacon, , 1 ceapa, , 2 oua, , 60 g faina, , 1 legatura patrunjel verde, , 1 ardei iute rosu, , 50 g cascaval, , piper proaspat macinat, , 4 linguri ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa sa stea asa circa 30 de minute.
Se taie cubulete baconul si ceapa, se pun pe foc intr-o tigaie (fara grasime) si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga dovleacul ras, stors bine intr-un servet de bucatarie, se prajeste, si el, cateva minute la foc mare, dupa care se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit, se incorporeaza ouale, faina, frunzulitele de patrunjel, ardeiul iute tocat marunt si cascavalul ras si se amesteca bine.
Se sareaza, se pipereaza si se fac din compozitia astfel preparata 12 placintele (cate o lingura plina pentru fiecare), care se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, in uleiul incins. Placintelele se servesc fierbinti, eventual cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placintele cu dovleac

Placintele cu dovleac

Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Craciun
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ieri am fost prin piata si erau niste ciuperci atit de frumoase incit nu am rezistat si am luat si

4 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g miez de dovleac
  • sare
  • 50 g bacon
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 60 g faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 50 g cascaval
  • piper proaspat macinat
  • 4 linguri ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Aperitiv cu dovlecei si gris