autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Placintele cu mere si flori de soc

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 15 bucati): 2 oua, , 1/8 l lapte, , 1 pachet zahar vanilat, , 1 lingurita zahar, , 1 varf de cutit sare, , 90 g faina, , 6 flori mari de soc, , 2 mere acrisoare (mici), , unt pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine (cu mixerul) ouale, laptele, zaharul vanilat, zaharul, sarea si faina, si se lasa aluatul 20 de minute sa se umfle. Florile se soc se taie cu foarfeca de pe tije. Merele se curata de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, se dau pe razatoare si se incorporeaza - impreuna cu florile de soc - in aluat. Se pune untul la incins si cu o lingura se ia cate putin aluat si se toarna in tigaie. Placintelele se prajesc pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos (circa doua minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu mere si flori de soc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 1 comentariu

  • Jianu Doina , 09 mai 2018

    O idee f. buna!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 15 bucati): 2 oua
  • 1/8 l lapte
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 90 g faina
  • 6 flori mari de soc
  • 2 mere acrisoare (mici)
  • unt pentru prajit.

Raporteaza reteta

Jianu Doina

O idee f. buna!

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Budinca cu taitei, branza de vaci si fructe