autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Placintele cu ricotta si stafide

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
250 grame faina, 1 varf de lingurita de bicarbonat stins in otet, 1/4 cana de vin alb, 1 cana ulei, 250 gr ricotta sau branza dulce, 70 gr stafide, 1 ou, 50 gr zahar, vanilie, coaja de lamaie netratata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se toarna faina in forma de vulcan,intr-un castron,iar in interior se adauga vinul,1/4 din ulei,sare si bicarbonat.Se amesteca totul pana se formeaza un aluat destul de consistent si se poate lucra cu mainile.
Se intinde aluatul, pe o suprafata presarata cu faina, pana devine subtire si uniform.
Pregatim compozitia de branza,amestecand oul cu zaharul ,stafidele inmuiate in rom si scurse si branza dulce.Se amesteca totul bine,pana devine o compozitie consistenta,adaugam coaja de lamaie rasa si vanilia.Se amesteca din nou bine si ne pregatim sa umplem placintelele.
Se taie rondele din aluatul gata pregatit cu ajutorul unui pahar sau unui taietor special de pasta.Aceste rondele trebuiesc umplute cu compozitia de branza,asezand-o in mijloc.Se inchide aceasta forma ,si cu ajutorul unei furculite se apasa bine marginile aluatului a nu iesi compozitia in timp ce aceasa va fi prajita in ulei.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc aceste placintele pana devin aurii.Se scurg cu ajutorul servetelelor absorbente si se pot servi calde sau reci.Din acest aluat ies cca 20 de placintele.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ricotta si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saleuri

Saleuri

Se dezgheata aluatul, se rade cascavalul, se presara semintele de chimen, apoi se taie betisoare

5 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Provolone la cuptor

Provolone la cuptor

Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei

9 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Minunate.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Foarte aromate si aspectuoase.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Sunt foarte frumoase Catalina, imi plac cu stafide!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte bune!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte bune placintelele tale!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Delicioase placintele tale...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Ce bunatate !!!!!!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Pai asa trece timpul mai repede,Adina.Si nici nu o sa stiu cand trece timpul...Sper sa nu ma apuce "durerile" in timp ce sunt cu mancarea pe foc...Multumesc de comentariu!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Delicicoase! Tot mai poti sa stai in bucatarie! Bebelusul "bate" la usa, iar tu nu ai stare deloc! Chiar vrei sa te gaseasca in bucatarie sau vrei sa-l astepti cu bunatati!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      i-mi lasa gura apa!arata super

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat stins in otet
  • 1/4 cana de vin alb
  • 1 cana ulei
  • 250 gr ricotta sau branza dulce
  • 70 gr stafide
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie netratata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Minunate.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu brinza
Turte cu branza fondue