Se spala cartofii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se storc.
Se toaca marunt varza acra. Se amesteca varza cu cartofii, oul, galbenusurile de ou si faina. Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.
Se topeste untul intr-o ulcica, apoi se strecoara si se pune intr-o tigaie la incins. Din compozitia de varza si cartofi se ia cu lingura de supa si se formeaza placintele (cat jumatate de palma), care se prajesc pe fiecare parte 3-4 minute.
Pentru sos: se spala ceapa verde, se usuca si se taie in ineluse subtiri. Se amesteca frisca cu smantana, sarea si piperul. Se adauga ceapa tocata. Se pun placintele in farfurie si se acopera cu sos. Alaturi, se poate servi o salata de legume, peste sau friptura.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii